Emekli maaşları için Başbakan'a 5 bin dilekçe!

Türkiye Kamu- Sen Zonguldak Şubesi, ek ödemelerin emeklilik maaşına dahil edilmesini isteyen çalışanların yaklaşık 5 bine yakın dilekçesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi.

Emekli maaşları için Başbakan'a 5 bin dilekçe!
Emekli maaşları için Başbakan'a 5 bin dilekçe!
GİRİŞ 24.04.2013 14:27 GÜNCELLEME 24.04.2013 14:34

PTT önünde toplanan Türkiye Kamu- Sen üyesi 20 kişi, devlet memurlarının çalışırken aldıkları ücret ile emekli maaşları arasındaki farka tepki gösterdi. Türkiye Kamu- Sen Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, emeklilik maaşlarının yoksulluk sınırının altında olduğunu söyledi. Aradaki ücret adaletsizliğin giderilmesini istediklerini belirten Bacıoğlu, "Memurlarımız hazırladıkları dilekçelerle adaletsizliği dile getirdiler. Ülke genelinden 500 bini aşkın dilekçe gönderiyoruz. Yıllardır memurlarımızın ve memur emeklilerinin kanayan yarası haline gelmiş olan bu soruna parmak basıyor ve iktidardan adalet istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri, döner sermaye, ek ödeme, ek ders ve fazla çalışma ücreti gibi ödemelerin emeklilik maaşına eklenmesini isteyen çalışanların yaklaşık 5 bine yakın dilekçesini kargo yoluyla Başbakan Erdoğan'a gönderdi.

KAYNAK: DHA