80 bin sözleşmeliye kadro Erdoğan'ın önünde!

Yaklaşık 80 bin sözleşmeliye kadro çalışmasında önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma Bakanlığı, 80 bin sözleşmeli memuru kadroya geçirecek düzenlemeyi tamamladı. Konu Başbakan'a sunulacak ve onaydan sonra sorun çözülecek...

80 bin sözleşmeliye kadro Erdoğan'ın önünde!
80 bin sözleşmeliye kadro Erdoğan'ın önünde!
GİRİŞ 23.04.2013 07:16 GÜNCELLEME 23.04.2013 07:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmelilere kadro imkanı getiren, kamuda tek statü öngören çalışmayı tamamladı. Sözleşmeli personel için en önemli iyileşme, iş güvencesi ve tayin hakkı olacak. Çalışma Bakanı Faruk Çelik,sözleşmelilerin kaderini belirleyecek dosyayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak.

TEK PERSONEL REJİMİ

Başbakan'ın, belediyelerdeki 18 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması talimatı doğrultusunda başlatılan çalışmanın kapsamı genişledi. Bakanlar Kurulu'nda da gündeme gelen çalışma kapsamında, kamuda statülerin teke indirilmesi benimsendi. Kamuda tek personel rejimi uygulamasına geçilmesi için bir defaya mahsus sözleşmelilerin kadroya alınması kararlaştırıldı. Çalışmayla, sayıları yaklaşık 80 bin olanbelediyelerdeki, TRT'deki, Sağlık Bakanlığı'ndaki ve diğer bütün sözleşmeliler kadroya alınacak. Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde çalışan personel ise kapsam dışında tutulacak.

ÇİLE BİTİYOR

Kadroya geçen sözleşmeli personel her yıl sözleşme yenilemekten kurtulacak. Bu kapsamdaki çalışanlar da ücretsiz izin, süt izni gibi sosyal haklardan yararlanabilecek. Bakan Çelik, 4B ve 4C çalışmasında sona gelindiğini ifade ederek, "Çok parçalı bir sistem var. Bunların toparlanmasıyla ilgili çalışmada sona geldik" dedi.

YORUMLAR 4
  • ahmet şengül 10 yıl önce Şikayet Et
    kpss hikaye. ilk okul mezunu adama önce sözleşme ver ardından kadro,kpss neiçin ozaman, bu adamların torpili varsa bizimde allahımız var, en büyük torpil bizde. hadi hayırlı işler
    Cevapla
  • Fatih KAZDAL 10 yıl önce Şikayet Et
    sözleşmeli kavramını sona erdirin. güzel bir haber ama yine sözleşmeli alıma devam insanları rahat hissedeceği iş ortamlarında çalışma imkanı verin sözleşmeli olayını kaldırın. İnş. tezzamanda onaylanırda bu kadro olayı sözleşmeliler rahatlar
    Cevapla
  • serkan demirel 10 yıl önce Şikayet Et
    El altından alınan memurlara büyük kıyak. Kpss'de düşük puan almalarına rağmen merkezi sistemce memur olamayan ancak bir şekilde belediyelere sözleşmeli olarak girenlere büyük jest büyük kıyak olmadı ki bir dayımız bizi de belediyeye sözleşmeli memur olarak yerleştirsin helal olsun işte bir ülkem gerçeği bu ülkenin 2023 yılında nerede olacağının göstergesi madem öyle insanlar neyin mücadelesini veriyor oldu olacak herkesi maaşa bağlayın sonra vekillerimiz televizyonlara çıkıp memur sayımız şu kadar oldu ekonomiyi şu kadar daralttık bu nasıl bir saçmalık insanları memur yapacağınıza meslek sahibi yapın bu ülkeye girişimciler lazım ithalatın artması için üretim lazım gerekli gereksiz memurlarla ülkemiz bataklığa sürüklenir.
    Cevapla
  • hulusi cana 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne çalışmaymış be!!!. Bitmedi, bitemedi gitti. Faruk bey ve bürokratlarını tebrik etmek lazım. Kaç yılda bir çalışma ancak yapabildiler. Helal olsun. Bu hızla kaplumbağayı bile geçemezler ama olsun. İdare ederiz.
    Cevapla