Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 'kıdem' müjdesi

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren "kıdem tazminatı" konusunda yeni gelişmeler var. Kıdem tazminatlarının bir "fon"da toplanması, "pilot uygulama" planıyla yeniden gündemde.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 'kıdem' müjdesi
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 'kıdem' müjdesi
GİRİŞ 20.04.2013 08:42 GÜNCELLEME 20.04.2013 09:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İlk uygulamanın taşeron işçiler için hayata geçirilmesi planlanıyor.

Taşeron şirketlerde çalışanların da kıdem tazminatı hakkından tam olarak yararlanabilmesi için "bireysel kıdem hesabı sistemi"ne geçilmesi öngörülüyor.

"Bireysel kıdem hesabı sistemi" işçi ve işveren örgütlerine de detayları aktarılan uygulama başarılı olursa tüm çalışanlara yaygınlaştırılacak.

Taşeron işçinin ücret alacaklarına da teminat getiriliyor.

Ayrıca taşeron işçilere üç yıllık sözleşmeyle iş güvencesi getirilip yıllık ücretli izinlerini kullanabilmeleri de güvenceye alınıyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • ismail çevik 11 yıl önce Şikayet Et
    Eski işçiler ne olacak. Eski işçilerin fona yatarsa bir iki yılı kalmış olanlar için on yıl beklemek demek sıkıntı var yeniler için güzel
    Cevapla
  • fukara düşler 11 yıl önce Şikayet Et
    taşeron sorunu. bu sorun artık kangren olmuşdur... taşerona dur demek lazım...
    Cevapla
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    KIDEM TAZMİNATI FONU KURULDUGU GÜN EMEK SÖMÜRÜÜCÜ HOLDİNGLERİN YAPMACIK ŞİRKET İÇİNDE ŞİRKETLERİ AZALMAYA BAŞLAYACAK. Özellikle holdigleşen,daha fazla para kazanmak için kırk türlü alavare,dalavere yapan holdingler işiçiyi sömürmek için özellikle sendikalı olmak,yüksek ücrekle çalışmak,kıdem tazminatının üstüne yatmak gibi hesaplarla şirket içinde şirketler kurarak çeşitli yollar bulmaktalar.kıdem tazminatı fonu kurulup işçinin tazminatı işe başladıgı günden itibaren bu fona yatmaya başlayınca göreceksınız yapmacık sahte şirketlerde azalma olacaktır.
    Cevapla
  • nuri doğanay 11 yıl önce Şikayet Et
    taşeron. Aynı yazıları ısıtıp ısıtıp yeniden yayınlamayın milleti umutlandırmayın, milletin sabrı kalmadı. olacaksa olsun, olmayacaksa net bişey konuşun. Yeter artık.
    Cevapla
  • osman kartal 11 yıl önce Şikayet Et
    baslatin artik bu uygulamayi. Isveren kafam rahat olsun diyor, isci ve isveren yeri geldiginde bu tazminat olayini silah olarak kullaniyor, her yil binler dava takip ediliyor, gecin artik fon sistemine herkes rahat etsin. dinlemeyin kimseyi daha once olddugu gibi istemezukculer gene cikacak dinlemeyin kimseyi. onlarin derdi isci felan degil sadece tekere comak sokmak. isveren de muhasebecisi de rahat edecek, artik bilancoda kidem tazminati gosterilmeyecek, ilsigi kesilen isci son maasini isverenden alip cikacak, sonra fon ile isci arasinda. bundan guzel ne olabilir. kucuk ve orta olcekli isletmelerde kac isci kidem ihbar tazminati aliyor, ayrica mobbing olaylari da azalacak. Insanlar istifaya zorlaniyordu, bunlar ortadan kalkack,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle