Bazı memurların maaşı 2 bin lira artabilir!

Sendikaların üniversite mezunu memurlar için getirdiği öneri kabul görürse kariyer uzmanlığa atanacak çalışanların maaşları da artacak. Böylece kariyer uzmanlık için yapılacak özel sınavı kazanacak üniversite mezunu memurların maaşlarında ortalama 2 bin lira artış sağlanacak.

Bazı memurların maaşı 2 bin lira artabilir!
Bazı memurların maaşı 2 bin lira artabilir!
GİRİŞ 18.04.2013 07:19 GÜNCELLEME 18.04.2013 12:18
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hükümetin hazırladığı taslak ile mesleğe yarışma ve yeterlik sınavı ile girilen kariyer mesleklere yardımcılık süresi 3 yıldan 2 yıla indiriliyor.

YENİ MAAŞ 4 BİN 300 LİRA OLACAK

Sendikalar ise bu düzenlemenin yasalaşması ile, kurumlarda çalışan, konusunda ehil olan memurların da KPSS sınavına girmeden ve yaş şartı aranmadan kariyer uzman kadrolarına atanması için kontenjan ayrılması konusunu gündeme getirdi. Sendikaların kurumda çalışanlara uzmanlık sınav hakkı verilmesi önerisinin yasalaşması ile, üniversite mezunu memur KPSS sınavına girmeden sınavla kariyer uzman kadrosuna atanabilecek. Halen üniversite mezunu memur bin 750, şef 2 bin 100, müdür ise 3 bin lira maaş alırken, işe yeni giren uzman yardımcısı 2 bin 900 lira, kariyer uzman 3 bin 750 lira maaş alıyor. Kıdemine ve derecesine göre bu maaş 4 bin 300 liraya çıkabiliyor.

KPSS'YE GEREK KALMIYOR

Kurumlarda çalışan; memurlara maaşlarında 2 bin lira artış olanağı geliyor. Sendikaların önerilerinin yasalaşması ile halen kurumda çalışan memurlar, KPSS sınavına ve yaş şartına tabi olmadan kurumlarınca açılacak sınavlarda başarılı olmaları halinde, kariyer uzman kadrolarına atandıklarında, maaşlarında ortalama 2 bin lira maaş artışı sağlanacak.

SENDiKALAR NE DiYOR?

MEMUR-SEN Başkanı Ahmet Gündoğdu: "Toplam uzman kadro sayısının en az yüzde 30'u, 45 yaş sınır olarak belirlenmek üzere kurum çalışanları içerisinden sınavla atanmalı. Uzman yardımcılarının uzmanlığa geçişinde, tez hazırlanması yeterli görülmeli, tezin yanında yazılı-sözlü sınav uygulaması olmamalı. İlgili sınavlarda başarılı olanlar uzmanlığa atanabilmeli."

KAMU-SEN Başkanı İsmail Koncuk: "Kurum içinde çalışanların da kariyer ünvanlara atanabilmelerinin önü açılmalıdır. Kurumun ihtiyaç duyduğu kariyer unvan kadrolarının yüzde 50'si kurum içinden atanacak personele ayrılmalı, ancak kurum dışı şartların aynı kalması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer bir kimse uzman ise dil bilmesi gereklidir. Kurum içinden gelenlere yaş, yabancı dil ve tezşartı kaldırılmalı. Bu işi sulandırmamak gerekir."

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 14
  • Barış Şenocak 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok hatalı bir iş olur!. Kpss'den geçer puan alıp sıralamaya girer, kurum sınavını geçer, ondan sonra mülakata girmesine gerek kalmaz. Çünkü mülakat ,kişiyi tanımak içindir. Ee zaten kurum içinde çalıştığından amirleri kişiyi tanıyor olacaktır. Bunun dışındaki herşey hem adil değil hem de suistimale açıktır. Yukarıya yakın olan herhangi memur vasfı, liyakatı dahi olmasa kayırılacaktır. Aman dikkat!
    Cevapla
  • kartal tibet 10 yıl önce Şikayet Et
    ahmet akpınar memur haberlerinde gözlerim hemen seni arıyor. haberi dahi okumuyorum. mutlaka öğretmenlere çatıyorsun. senden önce hiçbir öğretmende haberi ciddiye alıp yorum yazmamış. Ne Çektin Be Ahmet Öğretmenlerden. Çekmedin Demiyorum da Neden Çektin Diyorum?
    Cevapla
  • muammer akgün 10 yıl önce Şikayet Et
    %100ü kamudana alınmalı. 16 yıl özelde çalıştım şimdi kamudayım özelde çalışanın direkt olarak kamuya uzman olarak atanması sıkıntılar doğurur. önce yetiştirilmeli ondan sonra kamuda uzmanlığa geçmeli
    Cevapla
  • lokman 10 yıl önce Şikayet Et
    Uzmanı dışarıdan almak NEDEN. kuruma memur alıyorsun. tepesine uzman gönderiyorsun... neden herkesi memur olarak başlatıp yükselme sınavları yapıp şef ve müdür gibi uzmanı da kurum içinden atamıyorsun. nerde kaldı kariyer. neden bazıları direkt yüksek maaşla ve unvanla başlıyor. sebebini çok düşündüm aklıma hayırlı bir şey gelmedi.
    Cevapla
  • serkan gül 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞİNİZ YOKMU BEEE. 100%3 zar zor zam verem bir sistem nasıl oluyorda 2000 tl maaş saçmalamayın söylenenler bıraz mantıkılı olmalı zaten altla üst arasında bir hayli fark var şimdi bu far 10 misline çıkarsa bu yoksulluk nasıl oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle