Memur ve işçinin hayatı değişecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yapılan "Üçlü Danışma Kurulu" toplantısı sona erdi.

Memur ve işçinin hayatı değişecek!
Memur ve işçinin hayatı değişecek!
GİRİŞ 12.04.2013 07:23 GÜNCELLEME 12.04.2013 14:26
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ankara'da bugün yapılan iki toplantıda, kamu çalışanları ve taşeron işçilerin hayatlarını değiştirecek önemli kararlar alınacak.

Alt işverenlik gündemli toplantıya, TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve ilgili bürokratlar katıldı.

Toplantıda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerle alt işverende çalışan işçilerin sorunlarını çözmek için yürütülen çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

BU KONULAR MASADA

Kamu Personeli Danışma Kurulu'na Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticilerinin yanı sıra ilgili bürokratlar katılacak. Toplantıda, şu konular masaya yatırıldı:

* Memurlara rotasyon uygulaması nasıl yapılacak ve kimleri kapsayacak?

* Müsteşar ve genel müdürlerin görev süresi sınırlandırılacak mı?

* Uzman yardımcılarının uzmanlığa geçişi için öngörülen 3 yıllık süre indirilecek mi?

* Üst düzey yöneticilerin atanabilmesi için memuriyet süresi düşürülecek mi?

* Disiplin cezalarına ilişkin nasıl bir düzenleme yapılacak?

* Sözleşmeli (4B) ve geçici (4C)'lilere kadro gelecek mi?

TAŞERON DA KONUŞULDU

Üçlü Danışma Kurulu'na ise işçi ve işveren temsilcileri katıldı. Daha önceki toplantıda Bakan Çelik, alt işverenliğe ilişkin planlanan düzenlemeleri anlatmıştı. Çalışmaya göre; taşeron işçilerinin çalıştığı işlerin ihale süreleri en az 3 yıla çıkarılacak. Alt işverenlik tanımı netleştirilecek, yardımcı işlerin tamamı alt işverene verilebilecek. Taşeron işçilerinin tam ve düzenli ücret alması sağlanacak. Aynı işyerinde ilk işe girdikleri tarih esas alınacak.

TAZMiNAT MÜJDESi

Hükümet ve sendikaların geçen yıl yaptığı toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşı sağlanamayan sosyal haklar konusundaki çalışma da Başbakanlık'ta. Bu tasarının da 657 sayılı yasada değişiklik öngören tasarıya eklenmesi bekleniyor. Bu tasarıya göre, emeklilere ödenen tazminat gösterge rakamı artırılacak. Böylece emekli olurken verilen tazminat artacak.

YORUMLAR 14
  • hakan taşıyen 10 yıl önce Şikayet Et
    samimi olmak lazım samimi... memur-sen başkanı kesilen mesai icretleriyle ilgili olarak'' bir kac güne kadar o ıs tamam.kesın bır sonuç alacağız dedi'' tam tamına 50 gun oldu.arpa boyu bırsey yok.memurun gazını aldılar.baktılar kuzu kuzu oturuyorlar onalrda unuttu yapacaklarını.yazık yaa tasarrufa vergi alacaklarına kesintilere önce memurdan başlanıyorr.ben napayım böyle kışı bası milli serveti.karı koca adlıyede calısan ıkı kısıden yol usretlerı dahıl 560 tl kesıldı.bır arabanın kıredi ödemesine es değer.ınsanalr alacakalrı yada aldıkalrı maaşa göre bütçe yapıyor.asmak ksmek ben yaptım güzel oldu demek yakısırmı adalet ve kalkınma partisine.ha bu arada CHP Lİ DEGILIM..haşaa.ama ınsanın oy verdiği partiden böyle bır kazık yemesı vede memur senın gözumuzun ıcıne baka baka yalan soylemesı artık zorumuza değil komiğimize gtmeye başladı.
    Cevapla
  • oğuz 10 yıl önce Şikayet Et
    Bumu taşerona verilen haklar :). bu şekil toplantılara taşeronlar bir olup yaparsak muhakkak sonunda (hak) ettiğimiz güvenceleri alırız arkadaşlar şuan verecez dedikleri şeyler zaten bizim olan haklarımız bunları kendiler verdirtmiyor şimdi ise vererek iş yaptık demeye getirecekler aktık ak parti yok inancımız kırıldı sayın başbakan inşallah sesimizi duyarsın vey aduymak istersin
    Cevapla
  • aysel hasçelik 10 yıl önce Şikayet Et
    kadir kaya bey çok güzel yazmışısnız. aynennnn öyle kadir bey sanki bu ülke memurların özel sektörde çalışanlarda zaten yurt dışında ithal edildi
    Cevapla
  • ALAİ KOC 10 yıl önce Şikayet Et
    EMEKLİ OLMAK YÜREK İSTİYOR... Maaşın yüzde elli düşüyor.İkramiyen ile gecekondu alamıyorsun,çocukların evlenecek nereden bulacaksın? O zaman da mecburen yaş sınırına kadar çalışmak zorunda kalıyor insanlar.İşsizler de beklemek zorunda kalıyor.Eskiler anlatıyor.Emekli ikramiyesi ile sıfır bir ev ve 2-3 yaşında bir araba alındıktan sonra elde kalanlar da çocuklar iyi kötü evlendiriyormuş..Şimdi ise durum belli..Hak etmeyenlere yan gelip yatıp elektiriği suyu kaçak kullananlara gideceğine bu vergiler.Devletin çalışanlarına emeklilerine gitsin.Şimdi de şark hizmeti çıktı.Git de bedava yaşayanlara hizmet et bir de...Olur olur...dabi dabi....
    Cevapla
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    ahmet tepe. taşeronu yıkın hakkımızı inşa edin artık bıktık bu taşeron kelimesinden hep birileri zengin oluyor devletin parasıyla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle