En yüksek emekli maaşını onlar alıyor

Türkiye'de 10 milyonun üzerinde emekli yaşarken emeklilerin en büyük şikâyetleri maaşların düşük olması.Pek çoğu bin TL civarında maaş alırken ortalamanın çok üstünde maaş alan emekliler de var.

En yüksek emekli maaşını onlar alıyor
En yüksek emekli maaşını onlar alıyor
GİRİŞ 08.04.2013 07:10 GÜNCELLEME 08.04.2013 12:36
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in bir soru önergesine verdiği cevap, 3 bin 240 emeklinin 5 bin 87 TL'nin üzerinde maaş aldığını ortaya koydu. Bakan Çelik'in verdiği bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve milletvekillerinin ağırlıklı olduğu 3 bin 240 kişinin 5 bin liranın üzerinde emekli aylığı bulunuyor.

Emekli Sandığı kapsamında memur emeklisi olan 5 bin 403 emekli ile eş ve babasından maaş alan 376 bin hak sahibinin aylığı bin TL'nin altında. 1 milyon 104 bin emekli ile 434 bin dul ve yetim ise bin TL ile 3 bin 266 TL arasında maaş alıyor. SGK'nın verilerine göre Türkiye'deki emekli sayısı toplam 10 milyon 403 bin. Bunların 5 milyon 966 bini SSK emeklisi, 2 milyon 454 bini esnaf ve çiftçi emeklisi, 1 milyon 878 bini ise memur emeklisi.

YORUMLAR 20
  • ABDULSİNAN GÜR 10 yıl önce Şikayet Et
    hasan sadi ye. nerde emmoğlu 45 yasında emeklı olan allahınıs eversen??45 yasında emeklılıge hak kazanır adam,prımını doldurur ama 60 dan once maaş varmı??bı bak araştır bakalım mevzuuyu..Artı dışarıyla bızı nasıl kıyaslarsanız?adam çalışırken aldığı para ile zaten kendısını emeklılıkte rahat ettirecek yatırımı yapabılıyo ki gezmelere yabancı ülkelere seyahat bıle edebılıyor.versınler çalışırken bana da o kadar maaş,bırak emeklılıkten sonra maaşı ben ıkramıye bıle ıstemm kendi işimi kendim kurarım sıkıntı yok..Dısarda benım işimi yapan birisi su anda benım paramla en az 8000 tl alıyor..Öyle atması kolaydır emmoglu.Biraz düşün derim...
    Cevapla
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    hasan sadi ören e. sen hiç Türkiye de ,bir özel şirkete yada fabrikaya girip çalıştın mı. ben 45 yaşında emekli oldum ama ,47 yaşımda da çalıştığım meslek yüzünden OSTEPOROZ-kemik erimesi - hastalığına yakalandım.doktorlar çalıştığım kauçuk sanayi işindeki kimyasal maddelerin ,vuvudun kalsiyum alımını engellediğini söylediler.şimdi aradan 10 sene geçti,vucudumda çalıştığım işten biriken zehirleri daha yeni yeni atmaya başladım. Türkiye de özel söktörde köleden farksızsın ,işverene karşı gelirsen işine son,hemde tazminatsız,1-2 işveren yardakçısının şahitliği kafi. ve biz emekliler şehir içinde bir yere zor gidebilirken,elin Avrupa emeklisi,Türkiye de tatil yapabiliyor. nesin sen hasan,İŞVEREN filan mısın yoksa.
    Cevapla
  • Metin Temur 10 yıl önce Şikayet Et
    BIR. Ata SÖZÜMÜZ derki: AKILSIZ BASIN ayaklar cekermis ZAHMETINI. Gecmiste MILLETIN sectigi idareciler, MILLETIN gözünün icine baka baka gerektigi zaman ,gereken YALANLARLA bu MILLETI diledikleri gibi yönlendirdiler, oyaladilar ,itip kaktilar ve HAK larini GASP ettiler. Insaallah bundan sonra degisir MILLET aklini basina alir ve IDARECILERDE ADALETLI davranirlarda ,SU KISACIK DÜNYA haytinda BIR nebze de olsa yüzümüz GÜLER. .
    Cevapla
  • ATA TÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    devleti yönet fahiş maaş al emekli ol fahiş maaş al. adalete bak devleti yönetmişlerde mutlumu olmuşuz vekil emeklileri 5 milyardan yukarı maaş alıyorlar.sen kalk bunlara 5 milyar maaş ver normal vatandaşın emeklilik yaşını 65 e çıkar.ALLAH tan korkunuz yokmu sizin yatacak yeriniz yok başbakan ve yanındaki vekiller.yazıktır
    Cevapla
  • halilibrahim soylu 10 yıl önce Şikayet Et
    EMEKLI MAASLARI. egrı oturup dogru konusmak lazım adam suleyman amca sayesınde 38 yasında emeklı olmus 40 yıl adama maas o olur karısına o olur kızına yok boyle bır sosyal guvenlık kurumu ayıptır yaw 10,5 mılyon emeklı olurmu 75 mılyon nufusu olan bır memlekette. kac para kesıldıkı maasından kac para ıstıyorsun. pekı bu maaslar kımden cıkıyor. benzın 5 lıra, her turlu yakıt ıletısım vs den otv alınıyor. adıl olmak lazım kım ne kadar odemısse okadar maas alsın enflasyon kadar da artsın kımse kımsenın hakkını yememıs olur. ya sımdıkı gencler ne yapsın sızın maasınızı odemek ıcın calısıp dıdınıyorlar. bence memurlar ve emeklıler cok fazla ses cıkarmasın adam gıbı hesap yapılırsa borclu cıkarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle