47 bin işçi ve 170 bin sözleşmeliye müjde

Kamuda istihdam sil baştan... Sözleşmeli ve geçici işçi uygulaması kalkıyor. Sözleşmeli personel memur kadrosuna, geçici işçiler ise daimi işçi kadrosuna geçirilecek. İlk atamalar gelişmiş, ikinci atamalar az gelişmiş bölgelere yapılacak

47 bin işçi ve 170 bin sözleşmeliye müjde
47 bin işçi ve 170 bin sözleşmeliye müjde
GİRİŞ 29.03.2013 07:33 GÜNCELLEME 29.03.2013 07:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, hafta başında Bakanlar Kurulu'na yaptığı sunumun ayrıntıları netleşti. Bakan Çelik, Bakanlar Kurulu'nun ardından, devlette yeni istihdam modeline ilişkin taslak çalışmayı dün de Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda açıkladı. Akşam'dan Aslı Işık'ın haberine göre Çelik, sendika temsilcilerinin de katıldığı kapalı toplantıda yeni personel rejimine ilişkin üç alternatif sundu.

Memur sendikalarından kabul gören ilk öneriye göre, 657 sayılı Devlet Memuru Kanununun, devlet memuru(4-a), sözleşmeli (4-b), geçici işçi (4-c) ve sürekli işçi (4-d) uygulamaları yeniden düzenlenecek. Buna göre, mevcut sözleşmeli personelin tamamı memur kadrosuna, mevcut geçici işçilerin tamamı ise daimi işçi kadrosuna geçirilecek. Değişiklik gerkçekleşirse kamuda bundan böyle 'sözleşmeli' ve 'geçici işçi' kadrolarıyla personel istihdam edilmeyecek.

Batı'da 'pişip' Doğu'ya atanacak

Bakanlığın nitelikli personelin Doğu ve Güneydoğu'daya gitmesi için de yeni bir çözüm önerisi var. Buna göre kamuda yeni çalışmaya başlayacak personel, ilk olarak Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi gelişmiş bölgelere atanacak. Gelişmiş bölgede görev yapacak olan personel, daha sonra az gelişmiş bölgelere tayin edilecek.

Hangi kadroda kaç kişi var?

Devlette çalışan 3 milyon 205 bin 450 personelin 2 milyon 528 bini memur, 351 bin 960'ı daimi işçi, 168 bin 215 sözleşmeli, 47 bini ise geçici işçi kadrosunda istihdam ediliyor. Hükümet bu modeli uygulamaya karar verirse, kamuda bir daha geçici işçi istihdam edilmeyecek ve zorunlu haller dışında, sözleşmeli personel çalıştırılmayacak.

 

YORUMLAR 1
  • musa kocakiren 11 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda daimi kadroda çalışan Üniversiteli İşçiler. Bizler yıllardır kamu da 4857 sayılı kanuna tabi kadrolu çalışan üniversiteli işçileriz.hükümete sesleniyoruz; statü değişikliği ile memur kadrsona geçmek istiyoruz
    Cevapla