Taşeron işçiyle ilgili tasarı Kabine'den geçti

Yaklaşık 1.7 milyon taşeron işçisinin merakla beklediği alt işverenlere ilişkin yasa tasarı taslağı Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi. Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile sosyal taraflarla tartışılarak taslağa son şekli verilecek.

Taşeron işçiyle ilgili tasarı Kabine'den geçti
Taşeron işçiyle ilgili tasarı Kabine'den geçti
GİRİŞ 27.03.2013 08:00 GÜNCELLEME 27.03.2013 08:41
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Bununla ilgili çalışmaların ise nisan ayı içinde tamamlanması öngörülüyor. yeni hazırlanan taslak ile taşeron işçilerin de asıl işçilerin sahip olduğu tüm haklardan yararlanması imkanı getiriliyor.

'Asıl işçi' hakkı geliyor

Buna göre, taşeronluk sisteminde en büyük sorunlardan birisi olarak görülen işçilerin maaşlarının zamanında ödenmesi ve kıdem tazminatı haklarının korunması konusunda iki ayrı düzenleme yapılacak. Düzenleme ile maaşların düzenli olarak ödenmesinden, üst işveren sorumlu olacak.

Üst işveren, taşeron işçilerin maaşlarını gerekirse, şirketlerin hak edişlerinden keserek doğrudan ödeme yapacak. Kıdem tazminatlarının ödenmesinde de üst işveren sorumlu olacak. Kamu kurumlarında ise kıdem tazminatları taşeron işçilerinin çalıştığı en son kurum tarafından ödenecek.

Ayrıca  yıllık, hastalık, doğum ölüm izinlerinin tamamı da taşeron işçiler için geçerli olacak. Bunun yanında, taşeron işçiler de diğer işçilerin zamlarından yararlanacak. Taşeron işçiler de toplu sözleşmelerde elde edilen özlük hakkı düzenlemelerinden faydalanacaklar.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 25
  • GÜNGÖR YILDIZ 11 yıl önce Şikayet Et
    GÜNGÖR YILDIZ (caneryildiz): Dailymotion üzerindeki videoları. ben anlamıyorum neden taşarona katro verilemiyor neden bu taşaron israhil vatandaşımı anlıyamıyorum bende taşaron işcisiyim ben üzülüyorum beni vekillerim başbakanım bu sorunu halletmeleri gerekirdi yakışan buydu beklendimiz damdır yinede ümütlüyüz vekillerimize güvencimiz sonsuz başbakanımıza güveniyoruz bizleri düşündüyünü eminiz cüngü o işcilikden geldi bu seviyelere halimizden anlayan başbakan ve vekillerim
    Cevapla
  • ismail şahbazer 11 yıl önce Şikayet Et
    Taşeron mu Dedi Birisi.... Valla abiler ben artık bunlara aklım ermiyor şizofren oldum bunlar insanın akıl sağlığıyla oynuyor heryerde dile getiriyorum kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verirken (4/b liler hariç) Din Vicdan merhamet Allah Kitap Peygamber yok taşeron çalışan yoldaşlar iş güvencesi isterken maaşlarının yetecek seviyeye gelsin derken hiç olmazsa devlet için çalışalım bir adımız olsun derken hemen Dine İmana Kitaba Allah’a Peygambere sarılıyor hak hukuk davasından hiç geri durmuyor… ben eminimki seçim lerde biz sizleri göreceğiz… unutmayın 40 sözleşmeli var.. ama 2 milyona yakın taşeron var.. hesabınız ona göre yapın ben sizlere artık güvenmiyorum… size oy veren taşeron yalakadır… kesin başka hesapları vardır şüphe ederim.. vermeyin kardeşim… selam ve dua ile
    Cevapla
  • muhammet uyar 11 yıl önce Şikayet Et
    sandık tek çözüm. komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir diyen sayın başbakan taşeronun çilesini ne zaman göreceksin ne zaman duyacaksın gözünmü görmez kulağınmı duymaz bu yazılanları sana hiçmi kimse iletmez hiçmi bilmessin bu kadar ah üstünüzde varken ebedi ahirete kul hakkıyla gideceksiniz ben bir akpli ve taşeron işçisi olarak sizlerden utanç duyuyorum chp li belediyeler sizlerden daha iyi işçiye sahip çıkıyor arkadaşlar toplu birlik olalım ve bu zalimleri sandığa gömelim ahidan post akp den taşerona dost olmaz bunu herkes anlasın kapı kapı dolaşıp akp ye oy topluyanlar artık kapı kapı dolaşıp akp ye oy vermeyin diye dolaşın işçinin işçiden başka dostu yokmuş bunu akp baştayken öğrendim siz de öğrenin sevgili ve aç perişan taşeron işçileri kardeşlerim
    Cevapla
  • muhammet uyar 11 yıl önce Şikayet Et
    vur vur inlesin. sandık yatırımı yapıyorlar taşeron işçilere kıyak geçerlerse taşeron patronları ne yapar eder bunu çıkartmazlar bi kere kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin maaşları mesela hastanelerdeki taşeron işçilerin maaşı döner sermayeden ödeniyormuş maaşlarını nasıl arttıracaklar çok merak ediyorum.aylık 15-20 bin lira döner alan doktor, döner sermayesinden fedakarlık yapıp alın benim paramı işçiye verin mi diyecek tabiki hayır.
    Cevapla
  • MUSTAFA YILDIRIM 11 yıl önce Şikayet Et
    BU HÜKÜMET ANCAK PATRONA ve ZENGİNE MÜJDELER VERİR. Allah işçi kesimine ve alt tabakayı savunabilecek ALLAH korkusu olan bir iktidar nasip etsin bizlere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle