2.5 milyon emeklinin yüzü gülecek

Yeni bir intibak gündeme geldi, emeklileri zam heyecanı sardı. 2000 ile 2007 yılları arasında emekli olan SSK'lılar için talep edilen intibak zammı hayata geçirilirse, yaklaşık 2.5 milyon kişinin yüzü gülecek.

2.5 milyon emeklinin yüzü gülecek
2.5 milyon emeklinin yüzü gülecek
GİRİŞ 14.03.2013 09:31 GÜNCELLEME 14.03.2013 11:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılar ile bir kısım Bağ-Kur'lu bu yılın başında intibak zammına kavuştu. Bu şekilde yaklaşık 1.8 milyon emekli zam aldı ancak, intibak gündemden düşmedi.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TÜED), geçtiğimiz hafta yeni bir intibak talebinde bulundu. Takvim'den Özlem Kamer Tercanlı'nın haberine göre  "2000 ile 2007 yılları arasında emekli olan SSK'lılar da intibak zammı almalı" diyen TÜED'in talebi büyük yankı uyandırdı. TÜED bu konudaki raporunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e iletmeye hazırlanırken; yeni intibaktan yararlanacak emekli sayısı belli oldu.

GÖZLER BAKAN'DA

Talep hayata geçirilirse, 2000 ile 2007 yılları arasında SSK'dan emekli olan yaklaşık 2.5 milyon kişi intibak zammı alacak. Söz konusu tarihlerde emekli olan SSK'lılar Bakan Faruk Çelik'le yapılacak görüşmenin sonuçlarını heyecanla beklerken; esnaf ve memur emeklileri de intibak kapsamına alınmak istiyor.

Bakan Çelik'e seslenen esnaf ve memur emeklileri, "İntibak zammı sadece SSK emeklilerine değil, bize de verilmeli. Bizim de maaşlarımız çok düşük. Uygulamadan biz de faydalanmak istiyoruz" şeklinde konuşuyor.

YANLIŞ HESAP

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, 2000 yılından önce emekli olanlara uygulanan intibağın bu sefer de 2000- 2007 yılları arasında emekli olan SSK'lılara uygulanmasını istiyor. Bu konuda bir rapor hazırlayan dernek, talebine gerekçe olarak ise emekli aylıklarının hesaplanmasında milli gelir artışının, 2000-2007 döneminde farklı uygulanmasını gösteriyor. Dernek Başkanı Kazım Ergün, müjdeli haberin çok yakında geleceğini söyledi.

YORUMLAR 7
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    2,5 emeklinin yüzü gülecek ..peki ....... ...diğer 4.5 - 5 milyon emeklinin yüzü ne olacak!!!?....
    Cevapla
  • hakkı coşkun 11 yıl önce Şikayet Et
    çalışan emekliyede bir müjde verin.. çalışan emekli niye çalışır.çalışan emekliden kesilen paralar hibe olarak kimlere verildi ev kadınlarına iş kursunlar diye hakkaniyetli mi hem vergi verecem hemde çalışırsan aylığından kesecem sanki başka ülkedenmişiz gibi kota koyuyorlar bir türlü aklım ermiyor verilen hak nasıl geri alınır .çalışan birey desdek pirimi emekli olunca maaş olarak ona geri dönüyor bizimkisi heba oluyor.
    Cevapla
  • dursun hoca 11 yıl önce Şikayet Et
    Biz sizden sadece adalet istiyoruz. İsminde adalet olan bir parti mualesef adaleti sağlayamıyor,tüm emekliler sgk adı altında toplandı, güzel ama siz neden ha bire her emekliye ayrı ayrı paralar verip vebal ve beddua alıyorsunuz,hazinede verilecek para varsa tüm emeklilere şu kdar zam dersiniz olur biter,memur emeklisi çokmu para alıyor,bağkurt emeklisi çokmu alıyor hepsi çocuğunun eline bakıyor,banka kredileriyle ,kredi kartlarıyla ayakta durmaya çalışıyorlar,hepimizi faize bulaştırdınız, kendinize gelince gece yarıları yasalar çıkartıp ihtiyacınız varmış gibi üşüşüyotsunuz,rabbim büyüktür ,
    Cevapla
  • selimfirat 11 yıl önce Şikayet Et
    2000 öncesi intibak dediler. nerdeyse 3-4 yıl sonra uyguladılar. birçoğu intibakı görmeden vefat etti. şimdi 200 sonrası intibak derler 3-5 yıl sonra 3-5 kaat atarlar üstüne. kısacası boşa umut bağlamayın çok bişey çıkmaz.
    Cevapla
  • HAKAN İNCEOĞLU 11 yıl önce Şikayet Et
    Hiç Umut Bağlamayın_!!. arkadaşlar, hepsi hikaye. Babam 1997 yılında emekli oldu. önceki intibaktan kim ne almış bi iyice öğrenin. tamamen fiyasko haber. yalandan başka bişey değil..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle