AB'den sigara paketleri için yeni karar

AB ülkelerinde bugünden itibaren üretilen sigara paketlerinin ön ve arka yüzeylerinin yüzde 65'i caydırıcı fotoğrafla kaplanacak.

AB'den sigara paketleri için yeni karar
AB'den sigara paketleri için yeni karar
GİRİŞ 20.05.2016 15:39 GÜNCELLEME 20.05.2016 15:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde bugünden itibaren üretilen sigara paketlerinin ön ve arka yüzeylerinin yüzde 65'i caydırıcı fotoğraf ve uyarılarla kaplanacak.

AB'nin tütün ürünleri yönetmeliğine yönelik yeni düzenlemesi bugün yürürlüğe girdi.

Buna göre, AB ülkelerinde tütün ve sigara paketlerinin üzerine yerleştirilecek caydırıcı fotoğraf, uyarı ve ikazlar paketlerin ön ve arka yüzeylerinin yüzde 65'ini kaplamak zorunda olacak.

Ayrıca sigara paketlerinde kullanıcıları yanlış yönlendirdiği gerekçesi ile hafif anlamına gelen light, doğal, organik ifadeleri kullanılmayacak.

Sigara paketleri 10'luk şekilde satılamayacak. Sadece 20 adet sigara olan paketler şeklinde satılabilecek. Paket tütünlerde ise en az 30 gram tütün bulunacak.

Sigara filtrelerinde yer alan aroma kapsülleri bir yıl içerisinde kaldırılacak. Tütün şirketleri stoklarındaki ürünleri 1 yıl boyunca satabilecek ancak yeni ürünler yeni standartlara uygun üretmek zorunda olacak.

Mentollü sigaraların satışları 20 Mayıs 2020 tarihinden sonra yasaklanacak.

Düzenleme ile elektronik sigaralarda kullanılan sıvılarının nikotin miktarları 20 miligramın altında olacak. Elektronik sigara üreticileri sattıkları cihazların üzerine sağlık uyarıları yerleştirecek.

YORUMLAR 1
  • İlhami 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsan yap içecek adam içiyor kardeşim. Tuttuğu takım yeniyor keyfinden içiyor, tuttuğu takım yeniliyor kahrından içiyor...
    Cevapla