Cebeci: İki firma arasında hiçbir bağlantı bulunmuyor

Alman makamlarından 5 yıldız alan tek Türk firması Türkiye’de çıkan haberlere isyan etti

Cebeci: İki firma arasında hiçbir bağlantı bulunmuyor
Cebeci: İki firma arasında hiçbir bağlantı bulunmuyor
GİRİŞ 10.09.2019 07:08 GÜNCELLEME 10.09.2019 17:19

Türklerin Almanya’da kurduğu Bonus Gold Gmbh isimli altın firması Alman mali makamları tarafından “güvenilirlik tescili” sayılan 5 yıldıza sahip tek Türk firması. Ancak bu günlerde Türkiye’de hakkında çıkan haberlerden dertli.

 

 

Almanya’da Türk girişimcilerin kurduğu altın şirketi Bonus Gold Gmbh, Türkiye’de hakkında çıkan haberlere isyan etti.

Bir gazete, Almanya’da faaliyet gösteren başka bir altın şirketinin yüksek kazanç vaadiyle insanları dolandırdığını iddia etmiş ve haber metninde Bonus Gold Gmbh’ın da ismini geçirmişti.

 

 

Haberler art niyetli

Firmanın avukatı Muhammed Furkan Cebeci, altın piyasasının kalbi olan Kapalıçarşı’da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Cebeci, “Başka bir firma hakkındaki iddiaların yer aldığı bir haberde müvekkilim Bonus Gold Gmbh’ın adının geçirilmesi ancak art niyetle açıklanabilir. Tüm adli makamlara başvurumuzu yaptık. Konunun takipçisiyiz” dedi.

5 yıldızlı Türk firması

Cebeci, Müvekkili olduğu Bonus Gold Gmbh isimli firmanın 2018- 2019 yılları arasında Almanya mali makamlarından 5 yıldız alan tek Türk firması olduğuna dikkat çekerek, “Müthiş bir dürüstlük örneği gösterilmesine rağmen asılsız iddialar ile şirketimiz yıpratılmaya çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

İki şirketin birbiriyle bağlantısı yok

Müvekkili olduğum Bonus Gold Gmbh, Köln şehrinde faaliyet gösteriyor. Alman adli makamlarınca soruşturma geçiren diğer firmanın merkezinin ise Frankurt’ta olduğuna vurgu yapan Cebeci, “İki firma arasında hiçbir bağlantı bulunmuyor. Bonus Gold Gmbh’ye adli ve mali hiçbir takip uygulanmadı. Firma, müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.