81 milyon Euro'ya dayandı! 4. büyük oldu

Türk futbolunun son yıllardaki yükselen yıldızı Başakşehir, oynadığı futbolun yanı sıra kadro kalitesi ile de zirveyi zorluyor.

81 milyon Euro'ya dayandı! 4. büyük oldu
81 milyon Euro'ya dayandı! 4. büyük oldu
GİRİŞ 14.01.2018 09:38 GÜNCELLEME 14.01.2018 09:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Arda’yı alarak flaş bir transfere imza atan Başakşehir, adeta ‘Dördüncü büyük benim’ diyor. Özellikle son iki yıldır ligde fırtına gibi esen turunculacivertlilerin kadro değeri, Arda ile birlikte 81 milyon Euro’ya dayandı. Başakşehir bu alanda ligin en değerli dördüncü kadrosuna sahip.

Süper Lig’de geçen sezonu ikinci tamamlayan, bu yıl ise ligin ilk yarısını lider tamamlayan turuncu-lacivertliler, Arda Turan transferi ile birlikte kadro kalitesini bir kademe daha yükseltti. Gazete Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre Başakşehir’in oyuncularının toplam piyasa değeri 12 milyon Euro daha artarak 80.9 milyon Euro’ya ulaştı. Bu rakamla turuncu-lacivertliler, üçüncü sıradaki Fenerbahçe’ye de epey yaklaşarak dördüncü sıraya yükselmiş oldu. Süper Lig kulüplerinin toplam oyuncu piyasa değeri 849 milyon Euro.

İKİ YILDA İKİ KAT DEĞERLENDİ

Bu alanda Beşiktaş 112.6 milyon Euro ile ilk sırada yer alırken, Galatasaray 104.3 milyon Euro ile ikinci, Fenerbahçe 99.8 milyon Euro ile üçüncü sırada yer alıyor. Trabzonspor ise 61 milyon Euro ile Başakşehir’in ardından beşinci sırada.

İki yıl önce Ocak 2016’da 46.4 milyon Euro olan Başakşehir’in oyuncularının toplam piyasa değeri o tarihten bu yana yaklaşık yüzde 75 arttı. Bu süreçte Fenerbahçe’nin kadro değeri yüzde 38, Trabzonspor’un yüzde 37.3, Galatasaray’ın yüzde 13, Beşiktaş’ın ise yüzde 6.2 düştü. Başakşehir’in, geçen yıl ligi ikinci bitirmesi, bu yıl ise ilk yarının lideri olması göz önüne alındığında, oyuncu piyasa değerlerindeki artışın meyvesinin saha içinde karşılığının alındığı görülüyor.

KASASI YAYIN HAVUZUNDAN DOLDU

Başakşehir’in yıldız transferlerinin ardında kulübün güçlü ekonomik yapısı yatıyor. Şöyle ki, geçen sezonu ikinci bitiren kulüp naklen yayın havuzundan toplam 65 milyon TL gibi rekor bir gelir elde etmişti. Sponsorlar da eklenince bu rakam 100 milyon TL’ye dayanmıştı. Buna 20 milyon Euro futbolcu satışı da eklendiğinde rakam daha da büyüyor. Kulübün kasası bu yıl da dolmaya devam ediyor. UEFA’dan 13 milyon Euro gelir elde eden kulüp, ilk yarı itibarıyla topladığı puanlar ile naklen yayın havuzundan 32 milyon TL aldı. Bu rakama 30 milyon katılım bedeli eklendiğinde geçen yılki rakam şimdiden yakalanmış oldu. Öte yandan Başahşehir ligi şampiyon bitirirse 27, ikinci sırada bitirirse 21 milyon TL daha sıralama parası alacak. Kulüp geçen yıl yakaladığı 21 galibiyet 10 beraberlik peformansını yakalarsa bu yıl naklen yayın havuzundan 105 milyon TL alacak.

GÜMÜŞDAĞ:  BİLANÇOMUZ 180 MİLYON TL’YE GELDİ 

Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, kulübün finansal yapısı ve flaş Arda Turan transferi ile ilgili konuştu. Başakşehir’i 4 yıldır denk bütçe ile yönettiklerini kaydeden Gümüşdağ, kulübün bugün itibarıyla yaklaşık 180 milyon TL’lik bir bütçe büyüklüğüne ulaştığını söyledi. Transferlerde ve harcamalarda 4 yıldır ince eleyip sık dokuduklarını ifade eden Gümüşdağ, Medipol ve Makro şirketleri ile de uzun süredir sağlıklı bir sponsorluk anlaşmaları olduğunun altını çizdi.

Yüksek rakamların konuşulduğu Arda transferi ile ilgili bazı çevrelerden gelen “Belediyenin gelirleri futbolculara harcanıyor” yorumlarının talihsizce olduğunu ve kendilerini üzdüğünü vurgulayan Gümüşdağ, bu yorumlara şu yanıtı verdi: “Başakşehir Futbol Kulübü, 4 yıldır bütçesini adım adım büyüten bir kulüp. Bugün 180 milyon TL rakamlarına dayandık. Biz 210 bin Euro’ya aldığımız Stephane Badji’i 2 milyon 750 bin Euro’ya Anderlecht’e sattık. 100 bin TL’ye aldığımız Enver Cenk Şahin’i 2 milyon Euro’ya Bundesliga’ya sattık. Bu sene UEFA’ya katılımdan 13 milyon Euro, Cengiz Ünder transferinden 15 milyon Euro kasamıza para girdi. Sadece bunlardan toplamda 35 milyon Euro’ya yakın gelirimiz var. Öte yandan naklen yayın gelirlerinde Beşiktaş’tan sonra en fazla pay alan kulübüz. Bütün bunlara rağmen bize ‘Belediye takımı, belediye gelirlerini harcıyorlar’ gibi bilgisiz yorumlar yapmak talihsizce.”

BÜTÜN ÜCRETİ BAŞAKŞEHİR’DEN

Arda Turan transferine de değinen Gümüşdağ, Arda’nın çok iyi bir futbolcu olmasının yanı sıra kulübün marka değerini yükseltme açısından da çok önemli bir isim olduğunu söyledi. Arda Turan isminin tüm dünyanın tanıdığı bir isim olduğunu ifade eden Gümüşdağ, Başakşehir’in tanıtımına çok önemli güç katacağını kaydetti. Gümüşdağ, bütün ısrarlarımıza rağmen, pazartesi günü imza töreninde açıklayacaklarını belirterek, Arda Turan transferinin finansal detaylarını vermedi. Ancak Habertürk’ün edindiği bilgilere göre, Arda Turan, Başakşehir’e 2.5 yıllığına imza attı. Başakşehir, Arda için herhangi bir kiralama bedeli ödemeyecek. Edinilen bilgilere göre, Arda Turan’ın tüm ücretini Başakşehir ödeyecek. Anlaşma için milli futbolcunun da fedakârlık yaptığı ve Barcelona’dan aldığı yıllık 7 milyon Euro’nun çok daha altında bir rakama “Evet” dediği öğrenildi. Anlaşmaya göre bu süre içinde Barcelona Arda’yı satmak isterse ilk önce Başakşehir’e “Almak ister misiniz?” diye soracak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 13
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim oyuncularin degerini kim biciyor aceba derin düsünmek lazim
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    4.büyük olmaları için 7 kez sampiyon olması lazım...
    Cevapla
  • ard arda 6 yıl önce Şikayet Et
    gs den başka takimda oynamam diyen arda ya bak hele sen!
    Cevapla
  • sivasli 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet destekli olunca boyle oluyor rtespor olsun ismi
    Cevapla
  • ali bulut 6 yıl önce Şikayet Et
    seyircisi olmayan bir takim parayi nereden buluyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle