Türkler alınca devlet töreni gibi açılış yaptılar

Uzun zamandır Sırbistan pazarını inceleyen Türk şirketi, sessiz sedasız batmış bir Sırp firması olan Eksporteks'in üretim tesisini satın aldı. Devlet töreni gibi açılış yapıldı.

Türkler alınca devlet töreni gibi açılış yaptılar
Türkler alınca devlet töreni gibi açılış yaptılar
GİRİŞ 03.01.2018 12:17 GÜNCELLEME 03.01.2018 13:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Açılışa Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç, Ekonomi Bakanı Goran Knezeviç ve Ticaret, Telekomünikasyon ve Turizm Bakanı Rasim Ljajiç katıldı. 

Hırvatistan, Bosna ve Sırbistan bu anlamda Türk yatırımcıların en gözde ülkeleri. Özellikle Sırbistan... İrili ufaklı Türk şirketlerinin son dönemde yatırımlarını artırdığı Sırbistan tekstilde adeta Türk markalarının yeni üssü konumuna gelmiş durumda. 
 
SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİ DE GİDİYOR
 
Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre gidenler arasında sektöre yön veren marka ve isimler de var. Jeanci, Birleşik Tekstil, Aster, Tibet Moda, Taypa Tekstil... En dikkat çeken isimler arasında yer alan Taypa, sektörün öncülerinden Mesut Toprak'ın şirketi... Kraljevo şehrinde kurulacak hazır giyim ve konfeksiyon fabrikasına Taypa, 35 milyon euroluk yatırım yapacak. Tesiste yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam imkanı sağlanacak.
 
Uzun zamandır Sırbistan pazarını inceleyen Türk şirketi Ormo, sessiz sedasız batmış bir Sırp firması olan Eksporteks'in üretim tesisini satın aldı. Lebane kentindeki tesisi modernize etti ve yeniden canlandırdı. 12 bin metrekarelik tesis için Leban adında yeni bir firma kuran Ormo, 130 kişiye istihdam sağlıyor.
 
DEVLET TÖRENİ GİBİ AÇILIŞ
 
Bu tesis Sırbistan için oldukça önemli. Bölgede sanayiye yönelik ilk ve tek tesis. Açılışa o nedenle Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç, Ekonomi Bakanı Goran Knezeviç ve Ticaret, Telekomünikasyon ve Turizm Bakanı Rasim Ljajiç katıldı. Şirketin planı birkaç yıl içinde istihdamı 350'ye ulaştırmak. Orta vadede ise hedef 650 kişi. Otomotiv yan sanayi Bulgaristan ve Romanya'ya gidiyor. Tekstilde ise rota Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa… Yeni pazarlar arıyoruz ancak bu genelde ihracat için değil üretim için oluyor.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR 5
  • hazeyn 44 6 yıl önce Şikayet Et
    bende tekstilciyim burda is yapicaz diye kivraniyoruz bir tane bakan cikipta tekstil adina konusmazmi ya yil 12 ay canli bi sektor ama canimiz cikiyor maliyetler artti uretimyapamiyoruz artik
    Cevapla
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde keşke alsaydık şu F-15'leri
    Cevapla
  • Deli Dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı adammış. Memlekette iş mahkemeleri ile uğraşmaktan kurtuldu.
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Ecdat çok sırp kadını ile evlenmiş! Galiba akrabalık bizi Sırbistana çekiyor. Allah cc hayırlı mübarek nesil versin inşaAllah. Bildiğim şey şu Osmanlı yı yıkan iki şey: Kadınlar ve Hocaların bozulması olmuş.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sırbistan diyince hep akla Sırplar geliyor orada bir çok Boşnak ve Arnavut insan var ticarette Allah müsade etmiş ama bazı cahiller ne zaman böyle bir olay olsa vatan hainliği yapılmış gibi saldırıyor.Bu işin tek sıkıntısı istihdamın Türkiye'de değil orada yapılması yani Türk işçisinin iş bulamaması ama bu da serbest piyasanın getirdiği bir şey adama zorla Türk işçi alacaksın diyemezsin ki
    Cevapla