Trakya Cam için kritik karar 14 Aralık`ta

Rekabet Kurulunca, hakkında soruşturma yürütülen Trakya Cam Sanayi AŞ'nin sözlü savunması alındı.

Trakya Cam için kritik karar 14 Aralık`ta
Trakya Cam için kritik karar 14 Aralık`ta
GİRİŞ 28.11.2017 14:43 GÜNCELLEME 28.11.2017 14:43

Rekabet Kurumundaki toplantı, Kurul Başkanı Ömer Torlak başkanlığında  gerçekleştirildi.

Torlak, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, söz konusu firmanın  rekabeti ihlal edipetmediğinin tespiti için soruşturma açıldığını anımsatarak,  sözü soruşturma heyetine verdi.

Soruşturma heyeti temsilcisi, Trakya Cam Sanayi AŞ hakkında yapılan  soruşturma kapsamındaki inceleme ve tespitler doğrultusunda Rekabetin Korunması  Hakkında Kanun'un ihlal edildiğini savunarak, Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma,  Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek  Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik uyarınca teşebbüse idari para cezası  verilmesi, ayrıca 24 Ocak 2013'te şirkete tanınan muafiyetin geri alınması  gerektiği sonuç ve kanaatine ulaşıldığını açıkladı.

Hakkında soruşturma yürütülen şirketin temsilcisi ise rekabeti ihlal  edici ya da sınırlayıcı uygulamalarda bulunmadıklarını savunarak, idari para  cezası verilmemesi talebinde bulundu.

Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 14 Aralık'ta açıklayacak.  Kararın daha erken alınması durumunda Rekabet Kurumunun internet sitesinden  duyuru yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL