Babayiğit’e BMW teknolojisi

Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu'ndaki beş babayiğitten biri olan Karsan, premium marka BMW ile elektrikli araçlar için tedarik anlaşması yaptı.

Babayiğit’e BMW teknolojisi
Babayiğit’e BMW teknolojisi
GİRİŞ 27.11.2017 10:48 GÜNCELLEME 27.11.2017 17:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bu anlaşma ile Karsan, kendi markasına ait model araçlarda BMW teknolojisini kullanacak. Anlaşmanın ilk ürünü olan Karsan Jest Electric, BMW teknolojisi ile birleşerek elektriklendi. Elektrikli Jest, ilk testler sonucunda 180 km menzil ve 18 saatlik çalışma süresine ulaştı. Böylece, Madrid Belediyesi'nin ihalesi kapsamındaki testlerini geçti. Jest Electric, BMW'nin 94 amper saat (Ah) veya 33 kilowatt saat (kWh) kapasiteli lityum iyon piller tarafından besleniyor.

Karsan CEO'su Okan Baş, BMW Grubu ile yapılan tedarik anlaşmasını diğer projelerde de devam ettirmeyi istediklerini söyledi. Elektrikli BMW i3 modelinin 100 bin adetlik satışla önemli bir başarıya imza attığını ifade eden Baş, şöyle devam etti: "Kendi ürünlerini sıfırdan tasarlayıp üreten ve pazara sunan yüzde 100 Türk markası olarak Avrupa'da ve ABD'de de önemli ihalelere giriyoruz. Anlaşmalar ve işbirliklerimiz dünya markası olma hedefimizde sağlam adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. BMW ile yaptığımız tedarik anlaşması da müşterilerimiz tarafından takdir edilen özelliklerimizi elektrikli versiyonumlarımızda da korumamıza ve hatta bir adım öteye taşımamıza olanak sağlamıştır."

YORUMLAR 2
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Japonlarla beraber çalışsalar
    Cevapla
  • seyirci 6 yıl önce Şikayet Et
    desenize yerli arabalar gavur arabalarindan dahada pahali olcak bizde sevndiydik
    Cevapla