THY'de flaş maaş gelişmesi!

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası, zam farklarının yatırılmasına ilişkin protokolü imzaladı.

THY'de flaş maaş gelişmesi!
THY'de flaş maaş gelişmesi!
GİRİŞ 16.11.2017 13:30 GÜNCELLEME 16.11.2017 13:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava İş Sendikası, zam farklarının yatırılmasına ilişkin protokolü imzaladı. Türk Hava Yolları’nın krizi gerekçe göstererek bu yıl uygulamadığı zam, enflasyonfarkları ile birlikte eksiksiz olarak Aralık ayı maaşlarında yatırılacak.

Türk Hava Yolları’nda binlerce çalışanın merakla beklediği zam farklarına ilişkin müjdeli haber geldi. Bugün THY ile Hava İş yönetimi bir araya gelerek 2017 yılına ilişkin verilmeyen zam farklarının eksiksiz iade edilmesi konusunda protokole imza attı.

Geçen yıl yaşanan krizi gerekçe göstererek THY yönetiminin talebi ve çalışanların büyük çoğunluğunun onayı ile zam farklarının bir sonraki yıl verilmesi konusunda protokole imza atan Hava İş, seçimi kazanır kazanmaz THY ile masaya oturdu. THY yönetiminden ücret farklarını eksiksiz isteyen Hava İş’in talebi THY yönetimi tarafından kabul edildi. Bugün bir araya gelen taraflar binlerce çalışanı sevindirecek imzayı attı.

Buna göre, 2017 yılından kalan her altı ay için yüzde 2.5 fark ile enflasyon farklarının(ilk altı ay %0.73 ve ikinci altı ay %1.89)  hesaplanarak Aralık ayı maaşlarına yansıtılması karara bağlandı.

KAYNAK: AİRPORTHABER
YORUMLAR 4
  • Zam zam zam 6 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ucret bence fazla 400 ünu geri alin memura ekleyin yazik gecinemiyorlar yilda iki degil uç kez zam yapin memura adalet yerini bulsun guzel memleketim
    Cevapla
  • thurgau 6 yıl önce Şikayet Et
    5 dusen alim gucu 2 geri veriliyor.Neden bunu zam olarak lanse ediliyor
    Cevapla
  • oldu mu şimdi ama.. 6 yıl önce Şikayet Et
    vatan için canını ortaya koyan polise askere 4000 tl maaş,lise mezunu kabin memuruna 10_15 bin tl maaş. adalet yok deyince de kızarsınız. thy de piloto verilen maaşı yazsam kafayı üşütürsünüz.
    Cevapla
  • thurgaulu 6 yıl önce Şikayet Et
    senin maasini 25.000 tl yapalim.Bu senin meslegin herkez vatan icin calisiyor 1.400 tl hemde.Nankör olma
    Cevapla