Türkiye'nin en değerli şirketi değişti

Aselsan bu sabah piyasa değeri bakımından 45,2 milyar TL'lik değeriyle Türkiye'nin en değerli şirketi oldu.

GİRİŞ 14.11.2017 16:01 GÜNCELLEME 14.11.2017 16:03
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Bu sabah Garanti Bankası`nı geçerek Türkiye`nin en değerli şirketi olan Türk savunma sanayisinin en büyük kuruluşu ASELSAN, 42`nci kuruluş yıl dönümünde 5 bini aşkın çalışanıyla Anıtkabir`i ziyaret etti.

Savunma teknolojileri, elektronik cihaz ve sistem geliştiricisi Aselsan, piyasa değerine göre en büyük halka açık şirket oldu.

Piyasa değeri 44,2 milyar liraya ulaşan askeri ve sivil yazılım devi, 44 milyar lira değerindeki Garanti Bankası'nı geride bıraktı.

Sabah sularında yüzde 3,5'lik artışla 45,6 liraya kadar çıkan Aselsan hisseleri, 15.17 itibarıyla 44,22 lira seviyesinde işlem görüyor. 10,08 liraya kadar gerileyen Garanti Bankası hisseleri ise şu sıralar 10,48 lira seviyesinde. Aselsan hisseleri yıl başından bu yana yüzde 245 arttı. Garanti Bankası'nın kazancı ise yüzde 33.



AYNI SAATLERDE 5 BİNİ AŞKIN ÇALIŞANI İLE ANITKABİR'DE

Öte yandan ASELSAN, Borsa İstanbul'da en değerli şirketler  listesinin ilk sırasına çıktığı saatlerde, kuruluşunun 42. yıl dönümü dolayısıyla  yönetici ve çalışanlarıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu. 

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özkol, yöneticiler ve  çalışanlar, Aslanlı Yol'dan geçerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine  geldi. Özkol'un, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Özkol ve beraberindekiler daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.  İbrahim Özkol, buradaki Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Ulu Önder Atatürk, ASELSAN ailesi olarak kuruluşumuzun 42’nci yılını  kutladığımız bugünde gururla yüksek huzurunuzdayız. Yüce devletimiz ve bağışçılarımızın katkıları ile kurulan ASELSAN,  milletimizin bağrından çıkan 5 bini aşkın çalışanı ile dünyanın en büyük 57’nci  savunma sanayi şirketi, Borsa İstanbul’un en değerli şirketi konumuna erişmiştir. Kurulduğu günden bugüne ASELSAN; küresel pazarda yarattığı değerler  ile sürdürülebilir büyümesini koruyan, rekabet gücü ile tercih edilen, stratejik  bir ortak gibi güven duyulan, çevreye ve insana duyarlı bir milli teknoloji  firması olma hedefinde emin adımlarla ilerlemektedir. Büyük Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun ASELSAN’ı olmak için  ilerlediğimiz teknoloji yolculuğunda; Dünyada her şey için medeniyet için hayat  için başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. Ruhunuz şad olsun."

YORUMLAR 65
  • Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Kişi sevdiğiyle beraberdir !
    Cevapla
  • ak fedai 6 yıl önce Şikayet Et
    Hak yol islamdır. Gerisi boş.
    Cevapla
  • Adsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence aselsani kuran rahmetli erbakanin kabrinide ziyaret etmeleri gerekirdi
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Aselsan inşallah vatanımıza milletimize dahada cok calişarak faydalı olursun bu yönde duacınızım fakaaaaaat edison elektriği buldu insanlığa büyük hizmeti oldu heyhatki Mevlayı bulamadı kendine bir faydası olamadı!
    Cevapla
  • Mete 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar HZ. Muhammed' in getirdiği dini yaşasaydı dediğin de daha fazlası da Müslüman olurdu diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Gucluer 6 yıl önce Şikayet Et
    İlginç"Eûzü billahi mineşşeytani vessiyase" deyip uzak durmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle