BİM: Ucuz etten kar etmeyeceğiz

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, et satış fiyatlarını ucuzlatma projesi kapsamında yapılan satışlardan BİM'in hiçbir kar elde etmeyeceğini söyledi.

BİM: Ucuz etten kar etmeyeceğiz
BİM: Ucuz etten kar etmeyeceğiz
GİRİŞ 03.11.2017 16:22 GÜNCELLEME 03.11.2017 16:28
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, et satış fiyatlarını ucuzlatma projesi kapsamında yapılan satışlardan BİM'in hiçbir kar elde etmeyeceğini ve bu projede yer almaktan BİM olarak büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Aykaç, yazılı açıklamasında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın et satış fiyatlarını ucuzlatma projesi kapsamında, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 30 Ekim'de verdiği teklif toplama şeklindeki ilana BİM tarafından teklif verildiğini hatırlatarak, Et ve Süt Kurumu ile 1 Kasım'da yapılan sözleşme gereğince, kurumdan tedarik edilen karkas etlerin tedarikçi firmalar tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilerek 500 gramlık MAP ambalajlarda hazırlandığını ve bugün itibarıyla yurt genelindeki tüm mağazalarda satışına başlandığını bildirdi.

KIYMA 29, KUŞBAŞI 31 TL

Aykaç, şunları kaydetti:

"Bu proje kapsamında yapılan satışlardan BİM hiçbir kar elde etmeyecektir. Kıyma KDV dahil kilosu 29 TL'den, kuşbaşı et ise KDV dahil kilosu 31 TL'den tedarikçilerimizden satın alınacak ve yine aynı fiyatlarla satılacaktır.

Şirketimizin kaliteli ürünleri uygun fiyatla tüketiciye ulaştırma prensibine uyan ve tüm tüketicilerin en önemli besin kaynaklarından olan kırmızı ete en uygun fiyatla ulaşmasını sağlayacak olan bu projede yer almaktan BİM olarak büyük memnuniyet duymaktayız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Hayati sen 6 yıl önce Şikayet Et
    Et direk yurt disindan mi geliyor ? Burada kesilmiyorsa yurt disindan hazir geliyorsa sknti olur helallik acisindan ..
    Cevapla
  • Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar etler firmalarin belirledigi kisilerce kesilip teslim aliniyor diye biliyorum
    Cevapla
  • Fakih 6 yıl önce Şikayet Et
    Etin helal kesim noktasında bilgi sahibi olan var mı?
    Cevapla
  • OSMAN 6 yıl önce Şikayet Et
    - Et üretim maliyetlerini düşürmeden bakanlık destekli ucuz et satışı ÜRETİCİYİ BİTİRİR. Üreticiden aldığı eti satan, vergi ve artan maliyetler (mazot, işçilik, kira vb.) altında ezilen ve zaten sallantıda olan esnafın yıkılmasına sebep olur. ESNAFI BİTİRİR. - Bu satışı Bim ve A101 in yapması eşitlik ilkesine aykırıdır ve diğer esnafa haksızlıktır.
    Cevapla
  • erbat 6 yıl önce Şikayet Et
    uretici bitmez az kazanir gecen biri diyordu 10 inek satmis 115000 liraya araba almis demekki asiri kazaniyorlar kimsa kazaniyom demiyor
    Cevapla
  • ağrılı 6 yıl önce Şikayet Et
    bak kardeşim uzaktan bakınca öyle ama işin özünün dediklerinle alakası yoktur. devlet sayısızca teşvik vermektedir üreticiye ama üretici tüketiciye acımamaktadır.komisyonco esnaf yüksek karla eti kasaba satmaktadır kasapta yüksek karla müşteriye satmaktadır.şartlar ne olursa olsun 40 lira 60 lira çok yüksek rakamlardır.ben et sektöründeyim neler döndüğünü anlatsam bünyen kaldırma inan..
    Cevapla
  • garib 6 yıl önce Şikayet Et
    kooperatif kursunlar. Bi mazot hikayesi tutturulmuş gidiyo, devlet bi şeyi ucuzlatmak istese mazot ileri sürülüyo. Hayvanları mazotlamı besliyonuz kardeşim. Devletin verdiği destekleri niye konuşmuyorsunuz. Kurban bayramında ki o uçuk fiyatları niye unutuyorsunuz?
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    maksat müşteri çekmek.
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Taşıma su ile değirmen dönmez olmaz bu iş nereye kadar
    Cevapla
  • ağrılı 6 yıl önce Şikayet Et
    ah be memnun olmayan kitle sen buna taşıma sumu diyorsun adam bu millet için ömrünü tüketti ve tüketiyorda ama sende bindiğin gemiyi delenlerdensin
    Cevapla
  • yorumsuz 6 yıl önce Şikayet Et
    baska bi fikrin varsa soylede bilelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle