Makro Market konkordato istedi

Mali sıkıntıya giren Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Makro Market konkordato istedi.

Makro Market konkordato istedi
Makro Market konkordato istedi
GİRİŞ 30.10.2017 14:10 GÜNCELLEME 30.10.2017 14:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden biri olan Makro Market, içine düştüğü mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Şirket bu haberi tedarikçilerine gönderdiği bir mektupla açıkladı.

Makro ve Uyum marketlerini bünyesinde bulunduran Makro Market A.Ş’nin Türkiye genelinde 253 mağazası ve 6 bin 500 çalışanı bulunuyor. 

Makro A.Ş. Yönetim Kurulu imzasıyla tedarikçilere gönderilen yazıda öne çıkan bilgiler ise şu şekilde:

“Şirketimiz bir süredir, kısa vadeli ödemelerde sıkıntı içine girmiştir. Bu süreç, ticarifaaliyetlerimizi de etkiler hale gelmiştir. Zaman içinde, bu ödeme yapısı sürdürülemez hale gelince, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu doğrultuda, 27.10.2017 tarihi itibarı ile konkordato mühleti talebimiz gereğince, tedbir kararı alınmıştır. Yaptığımız tüm çalışmalarda, temel gayemiz, tedarikçilerimizin ve kamunun haklarını korumaktır. Biz bu süreçte, kendi eksiklerimizi tespit ettik ve telafisi için gerekeni radikal bir şekilde yapacağız. Birlikte, yeniden bir başarı hikayesi yazabileceğimiz, tedbir ve uygulamalara da başlamış bulunuyoruz. Bu doğrultuda göstereceğiniz yaklaşımlardan dolayı, şimdiden teşekkür ederiz. Bu ülkenin milli değeri olan Makro, Allah’ın izniyle, bu sıkıntılı dönemi, başarıyla ve kimseye zarar vermeden atlatacaktır.”

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato başvurusu Türkiye’de, iflas ertelemenin kullanılmaya başlandığı son 12 yıldan bu yana yok denecek kadar az. Bu, konkordatonun uygulaması zor ve riskli bir yöntem olmasından kaynaklanıyor. Konkordatoda, mali sıkıntıya giren şirket icra hukuk mahkemesine başvuruyor. İflas ertelemede süre 1 yıl olmasına karşın konkordatoda 3 aylık süre tanınıyor. Mahkemenin verdiği bu süre içinde atanan konkordato komiseri, alacaklılar ile masaya oturuyor. Alacaklılara yapılan teklifte, borcun bir miktarından feragat etmeleri talep ediliyor. Alacak miktarının üçte ikisini temsil eden kişi ve kurumların sunulan teklifi kabul etmesi ile birlikte mahkeme konkordato kararı veriyor. Bu kararın tasdikini ise ticaret mahkemesi yapıyor. Ticaret mahkemesi alınan kararı tasdik ederse, borçlar belirlenen süre içinde ödeniyor. Ancak, mahkemenin, kararı tasdik etmemesi halinde şirket hakkında direkt iflas kararı veriliyor.

YORUMLAR 3
  • hacer seh 6 yıl önce Şikayet Et
    çalışanların hakkini layikiyle vermeyip sadece kasasını düşünenlerin sonu hezimet oluyor..
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    okadar pahalı satıyosunkı ole kalırsın ortada
    Cevapla
  • F/RT/NA 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten hayret ediyorum Ankara B.B Başkanı 28.10.2017 günü belediye başkanlığından istifaedecem diyor . makromarket erken davranıp 27.10.2017 günü ben battim diyor.Vaybeeeeeeee
    Cevapla