Asya ve Ortadoğlu pazarında TAI fırtınası esecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ, 6-9 Kasım tarihleri arasında Tayland’da “Savunma ve Güvenlik Fuarı”na, 12-16 Kasım tarihleri arasında ise “Dubai Airshow”a katılacak.

GİRİŞ 25.10.2017 09:41 GÜNCELLEME 25.10.2017 11:48

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI), 6-9 Kasım tarihleri arasında Tayland’da “Savunma ve Güvenlik Fuarı”na, 12-16 Kasım tarihleri arasında ise “Dubai Airshow”a katılacak. T129 ATAK helikopteri, Dubai’de ilk kez uçuşlu gövde gösterisi yaparak performansıyla bir kez daha izleyicileri büyüleyecek.

TAI, önemli savunma fuarlarından olan Dubai ve Tayland’da ürünlerini sergileyerek, çok önemli iki farklı coğrafyada savunma pazarına damga vurmayı hedefliyor. Dubai Airshow’da uçuş gösterileri gerçekleştirecek olan TAI’nin önemli ürünleri arasında yer alan T129 ATAK helikopteri, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ilk kez görücüye çıkacak.

T129 ATAK’ın fuarın ilk 3 günü gösteri yapması planlanırken, TAI statik alanda sergileyeceği ANKA-S, HÜRKUŞ ve T625 helikopteri ile Dubai’de fırtına estirecek. Fuarın ilk günü TAI Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, TAI şalesinde T129 ATAK helikopterinin gösteri uçuşu münasebetiyle düzenlenecek resepsiyonda misafirleriyle bir araya gelecek.

Tayland Savunma ve Güvenlik Fuarı'na ise ANKA, HÜRKUŞ, Milli Muharip Uçak ve ATAK maketleriyle katılım gösterecek olan TAI, savunma ve havacılık sektöründe hızla büyüyen Asya pazarında da adından söz ettirecek.