Telia, Turkcell hisselerini satmaya devam ediyor

Telia, Turkcell ve MegaFon`daki hisselerini satmaya devam ediyor.

Telia, Turkcell hisselerini satmaya devam ediyor
Telia, Turkcell hisselerini satmaya devam ediyor
GİRİŞ 19.10.2017 09:52 GÜNCELLEME 19.10.2017 09:52

İsveç merkezli telekomünikasyon şirketi Telia, İskandinavya ve Baltık bölgesine odaklanma stratejisi çerçevesinde Turkcell ve MegaFon'dan hisse satışına devam ettiğini bildirdi.

Bugün 3. çeyrek mali sonuçlarına ilişkin ara rapor yayınlayan Telia'da CEO Johan Dennelind yaptığı açıklamada, Turkcell ve MegaFon'dan devam eden hisse satışının nakit pozisyonlarını 7,3 milyar SEK (3,3 milyar TL) artırdığını belirtti.

Dennelind, Turkcell'de kalan yüzde 24 hisseleri ile Şirket'in sahipliği konusundaki kilitlenmeyi aşmak ve uygun kurumsal yönetimi sağlamak için yoğun şekilde çalışmaya devam edeceklerini de vurguladı. Konuşmasında Fintur Holding'e de değinen Dennelind, Fintur varlıklarının yıl sonundan önce elden çıkarma yönündeki hedeflerini devam ettirdiklerini, bununla birlikte nihai bir tarih belirlemediklerini de ifade etti.

Yayınlanan ara rapora göre Telia'nın net satışları Ocak-Eylül döneminde yüzde 6,9 azalarak 58,68 milyar SEK (24,5 milyar TL) oldu. Yerel para cinslerinden değerlendirildiğinde net satışlar yüzde 0,6 arttı.