sahibinden.com ile ilgili flaş karar!

Rekabet Kurulunca, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

sahibinden.com ile ilgili flaş karar!
sahibinden.com ile ilgili flaş karar!
GİRİŞ 13.10.2017 15:19 GÜNCELLEME 13.10.2017 15:54
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurulunca, sahibinden Bilgi Teknolojileri  Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılması kararlaştırıldı. 

Rekabet Kurumunun internet sitesinden yapılan duyuruya göre,  Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ'nin online otomotiv  ilanları pazarında sahip olduğu hakim durumunu aşırı fiyat uygulayarak kötüye  kullandığı iddiasıyla yürütülen ön araştırma karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgelerle yapılan tespitleri  değerlendiren Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, online otomotiv ilanları  alanındaki uygulamalarıyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik şirket hakkında soruşturma  açılmasına karar verdi.

Kurul, bu soruşturmanın, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve  Ticareti AŞ hakkında daha önceden açılan soruşturmayla birleştirilmesini de  kararlaştırdı.

Rekabet Kurulunca, şirketin faaliyet gösterdiği alandaki hakim  durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiasıyla da  soruşturma açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Musteri 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum sahibinden.com ilk başlarda bedavaydi ama şimdi bakıyorsun her ilan ayrı bir para
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    cok super bir karar sahibinden mutlaka cezalandirilmali ucretsiz ilan diye uye yaptilar sonra fahis fiyatlar istediler
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkes araba satar olmus fiatlar uctu bunlarin yuzunden. Gercek satici ucuz yazinca millet bu kez inanmiyor bunda vardir bir hile diyor almiyor...
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Almassan alma herkesin malının bi degeri var az cok cıkan kararı iyi okuda yorum yaz üyelik parasıdan bahsediyor senin alacagın binliralık araba parasından degil kimsenin arabasının fiyatına devlette sende para bicemessiniz
    Cevapla
  • hande 6 yıl önce Şikayet Et
    Gec kaldilar.o sitede yapilan alisveris sonrasi magdur olan bircok insan haberlere cikmisti.dolandiri cok vardi o sitede.gec kaldilar ama yine de iyi haber.
    Cevapla
  • CTÖ 6 yıl önce Şikayet Et
    Sahibinden sitesinde sahip ilanlarından daha cok emlakçı ve galeri ilanları var bununda soruşturulması gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle