Dev satışta flaş gelişme! Yeni sahibi artık o

Rekabet Kurulu, elden çıkarılacak mağazalar arasındaki 20 mağazanın sabit değerlerinin ve mağazalara ilişkin sözleşmelerin CarrefourSA'ya devri işlemini onayladı.

Dev satışta flaş gelişme! Yeni sahibi artık o
Dev satışta flaş gelişme! Yeni sahibi artık o
GİRİŞ 03.10.2017 13:40 GÜNCELLEME 03.10.2017 14:49

Rekabet Kurumunun internet sitesinden duyurulan Kurul kararlarına göre, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin "Trafik Sigortası Referans Skorlama Projesi" ile Türk Hava Yolları ve Türkiye Garanti Bankası arasında imzalanan "THY Frequent Flyer Programı Miles & Smiles Kredi Kartı İşbirliği Sözleşmesi"ne iki yıl süreyle bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.

Kurul, Adalet Bakanlığı Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü ile Türk Telekomünikasyon AŞ arasında akdedilen Ön Ödemeli Arama Kartı Hizmeti Protokolü'nün grup muafiyetinden yararlandığı yönünde karar aldı.

Yazıcılar Holding, Anadolu Endüstri Holding ve Özilhan Sınai Yatırım'ın, Yazıcılar Holding çatısı altında birleştirilmesi ve böylece Birleşik Yazıcılar Holding AŞ'nin oluşması ve tüm Anadolu Grubu şirketlerinin de bu hukuki yapının altında toplanması işleminin kapsamda olmadığı hükme bağlandı.

Mefro Wheels GmbH'nin paylarının tamamının, Accuride Corporation tarafından, Zodiac Aerospace SA'nın tek kontrolünün Safran SA tarafından, TRW Automotive Inc. Gövde Kontrol Sistemleri iş kolununun Luxshare Limited tarafından devralınması işlemlerine izin veren Kurul, Enfesler Gıda Pazarlama'nın Üç Yapraklar Çay Fabrikası ve bu fabrikaya ait malvarlığının, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından satın alma yoluyla devralınması, PharMerica Corporation'ın ortak kontrolünün dolaylı olarak KKR & Co. LP ve kontrol ettiği portföy şirketleriyle Walgreens Boots Alliance ve bağlı iştirakleri tarafından devralınması işlemlerini onayladı.

Migros Ticaret AŞ tarafından Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda San. AŞ hisselerinin belli oranda devralınması işlemine Rekabet Kurulu kararıyla verilen koşullu izin kapsamında, elden çıkarılacak mağazalar arasında bulunan 20 mağazanın sabit değerlerinin ve mağazalara ilişkin sözleşmelerin CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi AŞ'ye devri işlemi onaylandı.

KAYNAK: AA