Türk firmasına 1.9 milyar dolarlık dev ihale

Dünyanın en büyük müteaahitleri listesinde 78'inci sırada yer alan Yapı Merkezi, Tanzanya'dan dev bir ihale aldı.

Türk firmasına 1.9 milyar dolarlık dev ihale
Türk firmasına 1.9 milyar dolarlık dev ihale
GİRİŞ 01.10.2017 14:48 GÜNCELLEME 01.10.2017 14:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şubat ayında Portekizli ortağı ile 1.2 milyar dolarlık yüksek hızlı tren projesi işini alan Yapı Merkezi, bu kez de aynı projenin 1.9 milyar dolarlık ikinci etabını tek başına kazandı.

Tanzanya Devlet Demiryolları şirketi Reli Assets Holding Company (RAHCO) tarafından yapılan açıklamada, "Tekliflerin değerlendirilmesinden sonra Yapı Merkezi'nin teknik ve finansal gereklilikleri karşıladığı görülmüştür" denildi.

İhaleye 15 firma teklif vermişti.

Yapı Merkezi'nin 1.9 milyar dolarla kazandığı ikinci faz yüksek hızlı tren projesi, Morogoro ile Makutupora arasında gerçekleşecek. Hattın toplam uzunluğu ise 422 km olacak. Söz konusu hatta yılda 17 milyon tonluk kargo taşımacılığı yapılabilecek.

Şirket, hattı 36 ay içerisinde tamamlayıp hizmete açacak.

Yapı Merkezi, Şubat ayında yapılan Dar es Salaam ile Morogoro arasındaki 300 km'lik ilk faz ihaleyi de Portekizli ortağı Mota-Engil Engenharia ile 1.2 milyar dolar karşılığında kazanmıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • Selami Ucar 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık mutahitlikle birlikte proje de üretebilmek gerekli. Dünyada 5 veya 6 ülke büyük projeleri alır. Elini birşeye surmeden daha fazla para kazanır. Artık mutahitliğimiz dünya standardında. Proje ve mühendisliğe daha fazla önem vermemiz gerekir.
    Cevapla