Trakya Birlik'ten kar payı dağıtma kararı!

Trakya Birlik, kurulduğu tarihten bu yana ilk defa üyelerine yıl sonunda kar payı dağıtmaya hazırlanıyor.

Trakya Birlik'ten kar payı dağıtma kararı!
Trakya Birlik'ten kar payı dağıtma kararı!
GİRİŞ 20.09.2017 17:14 GÜNCELLEME 20.09.2017 17:14

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, yaptığı açıklamada, “İnşaallah, bu yıl da Trakya Birlik karlı bir sene yaşayacaktır.'' dedi ve yılın sonunda kar payı dağıtma imkanı da yakalayacağı temennisinde bulundu.

Sezen, Trakya Birlik’in 48 kooperatiften oluştuğunu belirterek, ''Birlik her sene kampanya  döneminde ayçiçeği alım görevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Ama son değişikliklerle bildiğiniz gibi Tarım Satış Kooperatifleri hakkında 2013 yılında bir kanun düzenlendi. O günden bu tarafa da bu kanun yönünde uyum sağlamaya çalışıyor kooperatiflerimiz ve birliklerimiz. Bu yıl dolar, çok aşağı yukarı oynamazsa ortaklarımıza bir kar payı dağıtır duruma geleceğiz. İşte o kar payını dağıttığımız gün ortağımız bizi daha iyi tanıyacak. Bize bağlılığı daha çok artacak" dedi.

'320 BİN TON AYÇİÇEĞİ ALDIK'

Ayçiçeğinde gözetim kilogram fiyatının 570 dolara çıkardıklarını ifade eden Sezen, ''Yaptığımız hesaplamalar sonucu, üreticimize ayçiçek taban fiyatını kilogramda bin 720 lira verebildik. Bu nedenle de üreticimizin memnuniyetinde bir fiyat var. Trakya Birlik olarak 320 bin ton ayçiçeği aldık. Geçen yıl 299 bin tondu. Bu yıl biraz geçerek 340-350 bin ton aralığında bir rakama ulaşacak, İnşaallah. Şu anda yağ oranların yüksekliğinden dolayı. Ortağımıza ödediğimiz fiyat kilogram başına bin 865 lira. Bu da 320 bin ton ürünün karşılığında ortaklarımıza 630 milyon TL ödeyeceğimiz anlımına geliyor'' şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA