Bir kargo şirketi daha yabancılara satıldı

Son birkaç yıldır lojistik alanında Türkiye'nin önde gelen şirketleri ya el değiştiriyor ya da yeni firmalar ofisler kurarak pazara adım atıyor.

Bir kargo şirketi daha yabancılara satıldı
Bir kargo şirketi daha yabancılara satıldı
GİRİŞ 23.08.2017 15:48 GÜNCELLEME 23.08.2017 15:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Japon Hitachi ile Yusen, Avustralya'dan Toll Global, Almanya'dan Kühne- Nagel, Güney Kore'den CJ Logistic Corporation bu pazarın en hızlı şirketleri olarak öne çıktı. Lojistik devlerinin Türk taşımacılığındaki büyümesi yerli ve yabancı fonların da ilgisini çekmeye başladı.

Körfez piyasasının en önemli fonlarından Dubai merkezli Abraaj, geçtiğimiz ay Hollanda'da kurduğu Turklogistics B.V adlı şirket kanalıyla sektörün öncü isimlerinden Netlog'a ortak oldu.

2 AYDA 3 FON GİRDİ

Ardından Turkven sıraya girdi ve yine Hollanda'da Mirage Cargo B.V adlı fir firma kurdu. Turkven'in Mirage'ı ise yine taşımacılık sektörünün köklü markalarından MNG Cargo'nun tamamını aldı. İşte bu fonlara bir yenisi daha eklendi. Genral Consumer Goods B.V adlı şirketpazarın önemli oyuncularından Paket Taşımacılık Sistemleri; sektördeki adıyla PTS Worldwide'a ortak oldu.

Hollanda'da kurulu Genral Consumer Goods B.V adlı şirket, Paket Taşımacılık Sistemleri'nin yüzde 45'ini firmanın kurucuları Murat Öztermiyeci ve Hamdi Türker'den satın almak için masaya oturdu. Edindiğim bilgilere göre bu kez Amsterdam merkezli Genral yine bir fona ait. Ancak bu fon diğerleri gibi Türkiye veya Dubai merkezli değil yüzde 100 Hollandalı.

Ülkenin en önemli fonlarından biri. Ancak anlaşma sonuçlanmadığı ve gerekli resmi izinler alınmadığı için gizlilik anlaşmasından dolayı ismi saklanıyor. Lojistik sektörüne son 2 ayda giren üçüncü fonun aldığı PTS Worldwide'dan biraz bahsetmekte fayda var.

SEKTÖRÜN İLK YERLİSİ

1997 yılında kurulan PTS Worldwide Express, uluslararası ekspres kurye taşımacılığı alanındaki ilk Türk markası olma özelliğine sahip. Karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu, intermodal taşımacılık modellerini de kullanan PTS, 220 ülkeye express kurye gönderimi yapıyor. Şirketin Almanya'da da bir ofisi bulunuyor.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR 9
  • arda 6 yıl önce Şikayet Et
    En ekonomik uluslararası kargo şirketi de satıldığına göre olan yine biz tüccarlara olacak.
    Cevapla
  • ahmet şeker 6 yıl önce Şikayet Et
    satmak çözüm değil standartı yükselterek büyümeliler
    Cevapla
  • yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    satilsin ama satanlar yerine daha kapsamli ve profosyonel sirketler kurarak hem buyumeli hemde sattigi sirketleri unutturup pazardan silmeli. ticaret ve basari budur bence. boylece hem para ulkede kalir hemde yerli sirketimiz buyur. tuketicide bu sirketleri takip etmeli.
    Cevapla
  • Ceddi Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletleşme yerine özelleştirme yapılır Ve herşey özel sektöre bağlanırsa yarın Ekonomimiz yabancının eline ve insafına bakar olacak maalesef
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Yabancilara yapilan bu satislar kisa vadede ulkemize para girisini saglasa da uzun vadede hic faydali degil. Cunku sirketi satin alanlar calisan mudurleri ve sirketteki yuksek sevideki calisanlari kendi dilini konusan belkide kendi milletinden olan kisilerden sececek. Bizim vatandasimiz ise fiziksel guce dayanan, hammallik gibi isleri yapacaklar. Yabancilara satilan sirket sayisinda asiri derecede artis var, mesela ulker markalarindan Bizim mutfak bir yabanci sirkete satildi. Bunun gibi birsuru ornek var. Turk sirketleri el degistirecekse kendi icimizde el degistirmeli, yani satin alan yine turk sirket olmali. Aksi takdirde uzun vadeli zararlarini gelecekte hepimiz gorecegiz.
    Cevapla
  • reha 6 yıl önce Şikayet Et
    öyle kafasına göre kendi milletinden adam koyamaz sandığın gibi değil o işler yönetici kademesi de dahil belli bie oranın üzerinde yabancı bulunduramaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle