Dünya tarihinde bir ilk olacak

Dünya e-ticaret devi Amazon, insanlık tarihinde 1 trilyon dolarlık değere ulaşmaya en yakın şirket. Ama bu büyümenin bir de bedeli var.

Dünya tarihinde bir ilk olacak
Dünya tarihinde bir ilk olacak
GİRİŞ 10.08.2017 14:17 GÜNCELLEME 10.08.2017 14:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

New York Üniversitesi profesörü Anindya Ghose, mevcut durumun dikkate alındığında e-ticaret devi Amazon’un piyasa değeri açısından 1 trilyon dolarlık bariyeri aşacak ilk şirket olacağını söyledi.

Amazon'un yeni konsepti olan Amazon Go mağazalarının bu büyümede önemli bir rol oynaması bekleniyor. Ancak şirketin bu denli büyümesi beraberinde başka bir sorunu da beraberinde getirecek gibi duruyor. Amazon'un bu projesi başarılı olursa bir çok firma tarafından benzer çalışmaların yapılacağı aşikâr. Hal böyle olunca da dünyanın 1 trilyon dolarlık bariyerini aşacak olan ilk şirket aslında büyük bir işsizlik oluşmasına da zemin hazırlamış olacak.

BU BÜYÜMENİN BİR BEDELİ DE OLABİLİR

Konuyla ilgili açıklama yapan Ghose, Business Insider’a yaptığı açıklamada, “Bu denli bir büyüme durumunda birçok insan işinden olabilir. Amazon fiziksel mağazalarda tüketicilerin insanlarla uğraşmasını istemiyor.” dedi.

SATIŞ ELEMANLARI VE KASİYERLER YOK, BİR İŞ KOLUNU YOK EDEBİLİR

Amazon Go adıyla ABD'nin Seattle eyaletinde denenmeye başlayan yeni sistemde, müşteriler ihtiyaç duydukları ürünleri alarak herhangi bir işlem yapmadan çıkabiliyor. Bu da iş gücüne olan ihtiyacı azaltıyor.

YORUMLAR 1
  • Vebali senin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence hic alisveris yapmayim reklamnida yapmayin islam dinine hakaret li paspaslar satiyorlar. Geçenlerde gundem olmustu. Aman diyeyim.
    Cevapla