TeknoSA hem karını hem cirosunu artırdı

TeknoSA, ilk çeyrekteki başarılı sonuçlarını yılın ikinci çeyreğinde de sürdürdü. İkinci çeyrekte 842 milyon TL ciroya ulaşan şirketin karı 8 milyon TL oldu.

TeknoSA hem karını hem cirosunu artırdı
TeknoSA hem karını hem cirosunu artırdı
GİRİŞ 08.08.2017 11:46 GÜNCELLEME 08.08.2017 11:46

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, TeknoSA, yılın ikinci çeyreğinde 842 milyon TL'lik ciroya ulaşırken, 8 milyon TL de kar elde etti.

Geçen yılın aynı dönemine göre mağazalarda yüzde 14,3'lük büyüme sağlayarak 2017'deki başarılı finansal sonuçlarını devam ettiren TeknoSA, online kanalı teknosa.com'da performansını artırdı. Şirket, geçen yılın ikinci çeyreğine göre online kanalda yüzde 25'e yakın büyüme kaydetti.

TeknoSA, FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) rakamlarında da ilk çeyreğe göre 1 puanlık artış sağlayarak yüzde 4'den yüzde 5'e çıkardı.

'İlk yarı karı 9 milyon liraya ulaştı'

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, perakende sektörü için genelde durgun geçen ilk 3 ay içinde yükselen bir grafik, başarılı ve pozitif finansal sonuçlar açıkladıklarını anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"İkinci çeyrek içerisinde özel günlerin neden olduğu hareketlilik ve farklılaşan hizmetlerimizle aynı mağaza satışlarında hedeflediğimiz artışı yakaladık ve karlılığımızı katladık. Öncülük ettiğimiz çoklu kanal modelinde derinleşmeye devam ediyoruz. İlk yarı toplam ciromuz 1 milyar 531 milyon TL olarak gerçekleşti. Karlılık ise 9 milyon TL'ye ulaştı."

KAYNAK: AA