ŞOK Marketler’den ezber bozacak dijital hamle

Son yıllarda mağaza konseptini yenileyip, ürün yelpazesini farklılaştırarak kendi kulvarında öne çıkan ŞOK Marketler, yeni dijital hamlesiyle alışverişte ezber bozmaya hazırlanıyor

ŞOK Marketler’den ezber bozacak dijital hamle
ŞOK Marketler’den ezber bozacak dijital hamle
GİRİŞ 25.07.2017 13:53 GÜNCELLEME 25.07.2017 13:53

Türkiye’nin en hızlı büyüyen perakende zinciri ŞOK Marketler şimdi de uygun fiyatlı zincir marketler içinde dünyada bir ilke imza atarak, online alışveriş imkanı sağlayan tek zincir marketi oluyor.

Türkiye’de uygun fiyatlı zincir marketler arasında cep telefonu üzerinden alışveriş yapma imkanı sağlayacak ilk uygulama olan Cepte ŞOK, ŞOK Marketleri rakiplerinden ayıran özelliklerden biri olacak. Uygulama aynı zamanda dünyada uygun fiyatlı zincir marketler arasında da bir ilk olma özelliği taşıyor.
Cep telefonu üzerinden siparişlerini verebilecek olan müşteriler, ‘Tıkla, Gel, Al’ mantığıyla seçtikleri ürünleri kendi belirledikleri zaman diliminde kendilerine en yakın ŞOK Market’ten aynı gün içinde teslim alabilecek. Alışveriş internet üzerinden tamamlanacağından, mağazada kuyruk bekleme derdi de sona erecek.  
ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “ŞOK Marketler olarak dijital hamlemizle alışverişte ezber bozmaya hazırlanıyoruz. Böyle bir hamleyi kendi kulvarımızda ilk biz attığımız için heyecanlıyız. Tüketicilerimiz neredeyse biz de orada olmalıyız dedik ve şimdi onlara sadece bir tık kadar yakınız. Müşterilerimize günlük tempolarında zaman kazandırmak ve her zaman yakından takip ettikleri ŞOK Marketler fırsatlarını kaçırmamalarını sağlamayı amaçladık” dedi.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen perakende markası ŞOK Marketler, müşterilerini dinledi ve on-line alışveriş seçeneğini de uygulamaya başladı.

Android ve Ios programlarını destekleyen telefonlardan ücretsiz indirilebilen “Cepte ŞOK” uygulaması, “internetten öde, marketten teslim al” modelini izliyor. Yani tüketiciler uygulama üzerinden alışverişlerini yapıp, sadece teslim almak için markete gidiyor.

Tüm dünyada yaygın olan ‘Tıkla, Gel, Al (Click&Collect)’ prensibiyle geliştirilen uygulama, tüketicilere zamandan tasarruf ve ŞOK Marketler ’in ilgi çeken fırsat ürünlerine hemen ulaşma imkânı sağlıyor.

Cepte ŞOK adını verdiği cep telefonu uygulamasını tanıtan ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, bu uygulamayla müşterilerine zaman kazandırmak ve alışveriş rutinlerini kolaylaştırmak istediklerini ifade etti.

ALIŞVERİŞTE ZAMAN TASARRUFU HEDEFLEDİK

Demirel, şunları kaydetti:

“Cepte ŞOK projesinin ilk adımını 2016 yılının Ağustos ayında attık. Kasım 2016’da tasarımı hazırlandı. Click&Collect uygulaması dünyada İngiltere ve Fransa’da uygulanıyor. Türkiye’de uygun fiyatlı ürünler satan perakende zincirleri arasındaysa ilk kez ŞOK Marketler bu uygulamayı hayata geçiriyor. Bu aynı zamanda dünyada da uygun fiyatlı ürünler satan marketler içinde de ilk kez uygulanacak. Cepte ŞOK uygulaması şimdilik 26 Şok mağazamızda başladı. Tüketicilerimizin yönlendirmeleriyle ve onların ihtiyaçları doğrultusunda tasarlayıp hazırladık. Başta çalışan kadınlar olmak üzere, markete alışverişe gitmeye vakti olmayanlara hem kolaylık hem de zamandan tasarruf sağlayacak. Tüketicilerimizin olduğu her yerde olmak istiyoruz. Bu yüzden şimdi de dijital dünyaya adım atıyoruz. Dijital yaşamın kolaylıklarını müşterilerimizin hizmetine sunmaktan mutluyuz. Bu uygulama ile çalışan kadınlar, alışveriş yapmaya vakti olmayanlar alışverişlerini cep telefonları ile gün içinde yapıp, evlerine giderken, hazırlanmış paketlerini vakit kaybetmeden alabilecekler. Sistemde tüm ayrıntılar düşünüldü. Özellikle buzdolabında bekletilmesi gereken ürünlerin bozulmadan muhafazası da buzdolabında sağlanıyor. Tüketiciye sadece uğrayıp özenle hazırlanmış paketini almak kalıyor. İnternet alışverişlerinde sepetin büyüdüğünü görüyoruz. Bunu Cepte ŞOK projemiz kapsamında da gözlemliyoruz.”

MÜŞTERİ ÇERÇEVESİ GENİŞLEYECEK

Müşterilerine uygun fiyatları ürünlerin yanı sıra marka ürünler de satan ve ürün çeşitliliğinden hesaplı bir şekilde yararlanma fırsatı sunan ŞOK Marketler, dijital adımıyla mevcut müşterilerinin yanı sıra, daha çok cep telefonu ve internette zaman geçiren, internetten alışverişi kendisine bir alışkanlık haline getiren tüketicilere ulaşmayı hedefliyor.

YILDIZ HOLDİNG DESTEĞİ

Yıldız Holding, bünyesinde bulunan şirketler ve markalar için yenilikçi projelerin geliştirilmesine destek olmaya devam ediyor. Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda Genel Müdür olarak görev yapan ve bu projede aktif görev alan Hilal Merter: “Cep’te ŞOk projesi dijital dönüşüm hedefleri çerçevesinde bizim için çok değerli bir proje. Şirketlerimizin kendi sektörlerinde liderliklerini desteklemek amacıyla holdingin pek çok birimini bir araya getirdiğimiz, katkılarını aldığımız, amaç birliği prensibimiz çevresinde bizi buluşturan projeler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.