Türk devi atağa kalktı! ABD'nin en büyük...

Yıldırım Holding, dünyanın en büyük üçüncü konteyner işletmecisi CMA CGM’deki yüzde 24 hissenin satmaya, ABD’nin en büyük liman işletmecisi Ports America’yı da almaya hazırlanıyor.

Türk devi atağa kalktı! ABD'nin en büyük...
Türk devi atağa kalktı! ABD'nin en büyük...
GİRİŞ 05.07.2017 17:36 GÜNCELLEME 05.07.2017 17:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde 26 limanın işletmeciliğini yapan Yıldırım Holding, dünyanın en büyük üçüncü konteyner işletmecisi CMA CGM’deki yüzde 24 hissenin satışı için düğmeye bastı. Yıldırım Holding buna karşılık ABD’nin en büyük liman işletmecisi Ports America’yı almak için görüşüyor.

Yıldırım Holding’in İcra Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım, Bloomberg’e verdiği söyleşide, Fransız CMA CGM’deki hisselerin satışı için Çinli CITIC Yatırım Bankası’nı yetkilendirdiklerini kaydetti.

2.5 - 3 MİLYAR DOLAR

2011’de Saade ailesine ait hisseleri 600 milyon dolara aldıklarını söyleyen Yıldırım, sektördeki son satınalmalardaki çarpanlar dikkate alındığında hisselerin mevcut değerinin 2,5-3 milyar dolar düzeyinde olması gerektiğini bildirdi.

"Yıldırım ailesi olarak CMA CGM’den ya tamamen çıkma kararı alacağız ya da yüzde 24 hisse ile adi ortak olarak şirkette kalma konusunda kararımızı vereceğiz" dedi.

1.7 MİLYAR DOLAR HAZIR

Yıldırım Holding’in liman birimi Yılport, aralarında Türkiye, Portekiz, Ekvator, Malta’nın da bulunduğu ülkelerde 26 liman işletiyor. 2025’te dünyanın en büyük 10 liman işletmecisinden biri olmak istediklerini kaydeden Yıldırım, bu çerçevede Oaktree Group’a ait ve ABD’de 42 bölgede operasyonları olan Ports America’yı bir finansal yatırımcıyla birlikte satın almak istediklerini açıkladı.

Yıldırım, satın alma için banka kredisi ve özsermaye dahil 1,7 milyar doları kendilerinin hazırladıklarını buna karşın finansal ortak bulmak konusunda zorluklar yaşadıklarını belirtti. 

YORUMLAR 3
  • millet 6 yıl önce Şikayet Et
    inseaallah
    Cevapla
  • Jakop 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk devinin adı "Robert Yüksel Yıldırım" diye başlıyor. Yarısı yabancı herhalde.
    Cevapla
  • talhaboy 6 yıl önce Şikayet Et
    Robert gerçek adı değil. Amerikada eğitim gördükten sonra iş dünyasına girebilmek için bir taktik.
    Cevapla