THY'den flaş laptop açıklaması

ABD'ye uçuşlarda uygulanan elektronik cihaz yasağıyla ilgili THY'den yeni bir açıklama geldi.

THY'den flaş laptop açıklaması
THY'den flaş laptop açıklaması
GİRİŞ 04.07.2017 15:12 GÜNCELLEME 04.07.2017 15:38

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, ABD'ye uçuşlarda uygulanan elektronik cihaz yasağının yarından itibaren kaldırılmasıyla bir engelin daha aşılmış olacağını kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul çıkışlı ABD'ye uçuşlarda uygulanan elektronik cihaz yasağının yarın itibarıyla kaldırılacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı açıklamalarda bulundu.

Yasağın kalkmasının Türkiye'nin güvenli imajına ve Türk turizmine olumlu yansımaları olacağını belirten Aycı, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye turizminin güvenli olduğunu hep birlikte iyi anlattık. Final Four organizasyonu İstanbul'da büyük başarıyla güvenlikle yapıldı. Gelen yabancı konuklar ağırlandı. Bunlarda gösterdi ki dev organizasyonlar burada güvenlikle yapılabiliyor. Bu da bence Türkiye'nin önemli referanslarından birisidir. Türkiye'nin en üst düzeyde Amerikan otoriteleriyle işbirliği yapması, turistlerin ve seyahat edenlerin güvenli şekilde girip çıkabileceğiyle ilgili alınan tedbirlerin sağlanması açıkçası bunu getirmiştir. Yasağın kalkmasından dolayı çok mutluyum. Amerikan tarafına da elçiliklere, başkonsoluğa, TSA (Amerikan Ulaşım Güvenlik İdaresi) bunların hepsine tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar da bu konuda bizim çabalarımızı, Türkiye'nin çabalarını çok iyi anladılar" 

Türk Hava Yolları, ABD uçuşlarında yasak getirilmesi sonrası uçaklarda bilgisayar dağıttı, özel organizasyonlarla yolcuların kişisel bilgisayarlarını taşıdı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ABD uçuşlarında 100 gün süren yasağın maliyetiyle ilgili sorulara, "Rakamsal maliyetleri çeyreği açıklamadığımız için söyleyebilmem şu an mümkün değil ama şunu söylemek isterim; bir kaybettiğiniz yolcuyu düşünürseniz, yeni bir yolcu kazanmanın maliyetiyle mevcut yolcunun elde tutulma maliyeti kıyaslandığında, minimum 7 katla hesaplanır. Elimizdeki yolcuyu tutabilmek için yaptığımız maliyetler hiçbir şey değildir. THY'nin birkaç bin tane laptop alması, özel taşıma organizasyonları ile biraz daha mesai ödemesi gibi şeyler, bunlar kaybedeceklerimizin yanında inanın hiçbir şeyi olmayan maliyetler. Asıl mesele itibarımızın göreceği darbe ve sekte. Bu anlamda itibarımızın korunması için yolcu nezdinde, yolcunun gönlündeki yerimizi muhafaza edebilmek için adımları atmaya mecburduk. Çok hızlı adımlar attık" diye cevap verdi.

KAYNAK: HABERTÜRK