Energy Petrol'de hedef 25 milyon dolara çıktı

AR-GE’ye 10 milyon TL yatırım yapan Can Holding, Energy Petrol’de ihracat hedefini 25 milyon dolara çıkardı.

Energy Petrol'de hedef 25 milyon dolara çıktı
Energy Petrol'de hedef 25 milyon dolara çıktı
GİRİŞ 12.06.2017 13:18 GÜNCELLEME 12.06.2017 13:18

Can Holding bünyesindeki Energy Petrol, 2016’da AR-GE çalışmalarına 10 milyon TL yatırım yaptı. Bu yatırımın meyvesini 15 milyon dolarlık madeni yağ ihracatıyla alan şirket, 2017 hedeflerini yükseltti. Şirketin Enerji Grubu Başkanı Mehmet Can, “Daha fazla ihracat için AR-GE bütçesini artırıp yenilikçi ürünler geliştireceğiz” dedi.

Energy Petrol, madeni yağ üretimi ve ihracatında vites artırdı. 2016’yı 15 milyon dolarlık madeni yağ ihracatıyla kapatan şirket, 2017 ihracat hedefini 25 milyon dolara çıkardı. AR-GE çalışmalarına ağırlık veren ve bu alanda 10 milyon TL yatırım yapan Energy Petrol, yenilikçi ürünler için kolları sıvadı.

“Daha fazla ihracat için teknoloji ve inovasyona yatırım yapıyoruz” 

Can Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Can, ihracat ürünlerinin ağırlıklı olarak otomotiv grubu kapsamındaki motor yağlarından oluştuğunu söyledi. Can, “AR-GE’ye yatırımı kendimize ve ülkemize yatırım olarak görüyoruz. Daha fazla ihracat için, ülkemizin cari açık sorununun bitmesine katkı yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Afrika’ya, Türki cumhuriyetlerine ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapıyoruz. Hedeflerimizi yükselttik. Bu yıl 25 milyon dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz. Bu hedefe AR-GE’siz ulaşmamız imkansız. Yenilikçi ve üst düzey ürünler üretmek için 8 bin metrekare alanda yıllık 50 bin ton madeni yağ üretimi ve depolama yapıyoruz” dedi.

Enerji grubu cirosunun 2016’da 1 milyar 500 milyon TL olduğunu ifade eden Mehmet Can, bu yıl revize ettikleri ihracat rakamları ile 1 milyar 800 milyon TL’lik ciro hedeflerinin olduğunu söyledi.

Akaryakıt, madeni yağ ve LPG sektörlerinde faaliyet gösteren Energy Petrol, otomotiv grubu başta olmak üzere endüstriyel yağlarda antifriz çeşitleri, oto bakım ürünleri üretimi ve satışı yapıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) lisanlı madeni yağ fabrikaları baz alındığında pazar payı ve bayi kapsamında Türkiye’de ilk 10’da yer alan şirket, yenilikçi ürünlerini akademik çevrelerden aldığı raporlar ve testler doğrultusunda geliştiriyor. Energy Petrol, hızla ilerleyen otomotiv teknolojisine AR-GE çalışmalarıyla adapte oluyor.