ASKON'dan Katar'a destek

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, başını Suudi Arabistan ve Mısır’ın çektiği Katar ablukasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

ASKON'dan Katar'a destek
ASKON'dan Katar'a destek
GİRİŞ 08.06.2017 15:07 GÜNCELLEME 08.06.2017 16:18

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, başını Suudi Arabistan ve Mısır’ın çektiği Katar ablukasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Katar’a ilişkin alınan abluka kararı sonrası Türkiye’nin almış olduğu duruşu yerinde ve doğru adımlar olarak değerlendiren ASKON Başkanı Koca, “Türkiye hakim güçlerce Ortadoğu üzerinde sergilenmeye çalışılan çatışma ve ayrışma senaryolarına karşı özgür ve itidalli açıklamalar yaparak yerinde politikalar üretmektedir” dedi. 

ASKON Başkanı Mustafa Koca, konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu;

“Katar Türkiye’nin Ticari Partneridir”

Siyasi gerekçelerle alındığı belirtilen abluka kararını uygulamada incelediğimizde, ekonomik nedenlerin de bu kararda etkili olduğu sonucuna varabiliyoruz. Ülkemiz Türkiye son dönemde Katar’la ilişkilerini hem siyasi hem de ekonomik olarak son derece üst seviyelere çıkartmış bulunmaktadır. Türkiye ihracat ve ithalat dengesine bakıldığında Katar ile çok iyi ilişkilere sahiptir. Türkiye’ye büyük yatırımlar yapan Katar bu alanda ülkemize yatırım yapan ülkeler arasında 7. Sıraya yükselmiştir. Devletlerarası askeri anlaşmaların yanısıra birçok Türk firması gıdadan inşaata Katar’da büyük işler yapmaktadır. Katar adeta son dönemlerde Türkiye’nin ticari partneri olan bir ülke haline gelmiştir.

“Katar Ablukası Kabul Edilemez”

Ortadoğu’yu kimlerin dizayn ettiği aşikârken, bölgenin refah seviyesi en yüksek, ekonomik gücü son derece yerinde olan bir ülkenin hedef tahtasına konulması, Ortadoğu’yu yeni bir kargaşanın içine sürüklemeye çalışan düşüncenin bir oyunudur. Katar ablukası kabul edilemez. Ülkemiz Türkiye’nin bu süreçte dost ve kardeş ülke Katar’a desteğe devam etmesi, arabuluculuk görevini ifa etmesi bölge barışı ve huzuru açısından son derece önemlidir.

Türkiye Yerinde Politikalar Üretmektedir

Katar’a uygulanan ambargo sonrası cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomatik temaslarına da değinen ASKON Başkanı Koca, bu konuda şunları söyledi;

Ortadoğu üzerinde siyonist kafalar tarafından oynanan oyunun, geçmişte ve yakın tarihimizde olduğu gibi İslam Ülkeleri’nde çatışma ve ayrışma üzerine kurulduğu aşikardır. Bu bağlamda ambargo sonrası cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından başlatılan diplomatik diyalog çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. “Türkiye, hakim güçlerce Ortadoğu üzerinde sergilenmeye çalışılan çatışma ve ayrışma senaryolarına karşı özgür ve itidalli açıklamalar yaparak yerinde politikalar üretmektedir. Bu konuda Türkiye’nin resmin büyük parçasını görerek, İslam Coğrafyasının daha fazla çatışma ve ayrışma içerisine girmesine müsaade etmeyecek politikaları üreteceğine olan inancımız tamdır. . ASKON olarak İslam Ülkelerini kardeşçe birarada tutabilecek her türlü politik argümanın destekçisi olacağımız belirtir, bölge için biran önce barış ve huzurun gelmesini temenni ederiz.