Ali Şen ve Adnan Şen'den büyük hamle

Adnan Şen Bosphorus Gaz’ın yüzde 71’lik hissesini satın almak için Rus enerji şirketi Gazprom ile anlaştı.

Ali Şen ve Adnan Şen'den büyük hamle
Ali Şen ve Adnan Şen'den büyük hamle
GİRİŞ 01.06.2017 10:40 GÜNCELLEME 01.06.2017 10:41

EPDK ve Rekabet Kurumu onayı sonrasında Bosphorus Gaz’a ait hisselerin tamamı Şen Grubu’na geçmiş olacak.

Türkiye’nin ilk doğalgaz ithalatçısı olan Bosphorus Gaz’ın Rus enerji şirketi Gazprom’a ait yüzde 71’lik hissesinin Bosphorus Gaz Murahhas Azası Adnan Şen’e satışı konusunda iki taraf anlaşmaya vardı. Anlaşma sonrasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ve Rekabet Kurumu’na gerekli başvurular yapıldı. Onayların alınması ile Bosphorus Gaz’a ait hisselerin tamamı Şen Grubu’na geçmiş olacak.

Hisse devri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bosphorus Gaz Murahhas Azası Adnan Şen, “Bosphorus Gaz’ın hisselerinin tamamını devir almamız Türkiye’nin güçlü ekonomik performansına ve enerji alanındaki büyüme potansiyeline olan güvenimizin göstergesidir” dedi.

Bosphorus Gaz'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı, Adnan Şen'in babası olan ve Fenerbahçe'nin efsanevi başkanlarından Ali Şen yürütüyor. 

2003'TE KURULDU

Bosphorus Gaz Corporation A.Ş. 7 Nisan 2003’de İstanbul’da, serbestleşmeye ve rekabete açılmaya hazırlanan Türkiye Doğal Gaz piyasasında güçlü ve güvenilir bir kuruluş olarak yer almak amacıyla kuruldu. 

BOTAŞ’ın alıcı olarak taraf bulunduğu Doğal Gaz Alım ve Satım Sözleşmelerinin üçüncü taraflara devrine ilişkin olarak Kasım 2004’de ilan edilen ihaleye katıldı, 2009’da yıllık 750 Milyon metreküp Doğal Gazın ithalat ve toptan satışına başladı. 

Türkiye’deki gaz piyasasının liberalleşmesindeki en önemli adımlardan biri olan kontrat devir ihalesiyle Bosphorus Gaz Corporation Türkiye’ye doğal gaz ithal eden ilk özel şirketlerden biri oldu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL