Macar ve Türk firmaları buluştu

Macar ve Türk firmaları yeni işbirliği fırsatları için buluştu.

Macar ve Türk firmaları buluştu
Macar ve Türk firmaları buluştu
GİRİŞ 31.05.2017 13:54 GÜNCELLEME 31.05.2017 13:54

2. Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı”nda Türk ve Macar firmaları bir araya getiren ALX Hungary, iki ülke firmaları arasında karşılıklı işbirliği fırsatları sunarken, akıllı şehir ve çözümleri konusunda ön plana çıkan Macar firmaları ve ürünlerini de tanıttı.     

Macaristan’ın dış ekonomik ilişkilerine katkıda bulunmak ve Macaristan ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini artırmak amacıyla 2015 yılında kurulan ALX Hungary, 24-25 Mayıs 2017 tarihlerinde Congresium Ankara’da düzenlenen “2. Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı”nda Türk ve Macar firmaları bir araya getirdi.

ALX Hungary Genel Müdürü Galip Yılmaz, her fırsatta Türk ve Macar firmaları bir araya getirdiklerini belirterek, “Macaristan; uygun konumu, dengeli makroekonomisi ve ikili işbirliği fırsatları ile ülkeler arası ticaret için mükemmel bir ülke. Hem yatırım hem ticaret yapmak isteyen Tük firmalarına da özel önem veriyor. Dolayasıyla girişimci ve işadamlarının bu imkanlardan faydalanmalarını istiyoruz” diye konuştu.

ALX Hungary konferansta, iki ülke firmaları arasında karşılıklı işbirliği fırsatları yaratırken, akıllı şehir ve çözümleri konusunda ön plana çıkan Macar firmaları ve ürünlerini de tanıttı.     

Özellikle atık su arıtma alanında Macaristan’ın öne çıkan firması Inwatech’in sistemi ve ürünleri hakkında Sakarya ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri’ne bilgilendirme yapıldı. Macar firmaların Büyükşehir Belediyeleri’nin atık su arıtma projelerine nasıl destek verebileceği konuları görüşülürken, birçok katılımcı belediyeye de Macar atık su yönetimi ve sistemleri ile ilgili bilgi verildi.