Çelikten ağ örüyorlar

Bilecik'in Vezirhan beldesinde 300 metrekarelik küçük bir atölye, karayollarından maden ocaklarına, mimariden savunma sanayisine kadar farklı alanlar için çelik ağ üretiyor.

Çelikten ağ örüyorlar
Çelikten ağ örüyorlar
GİRİŞ 26.05.2017 16:39 GÜNCELLEME 26.05.2017 16:39

Bilecik'in merkeze bağlı Vezirhan beldesinde 300 metrekarelik atölyede, karayollarından maden ocaklarına, mimariden savunma sanayine kadar farklı kullanım alanları için çelik ağ üretiyor. 

Makinelerde örülen çelik halatları, yine çelik yüzüklerle bir araya getirerek kullanım alanlarına göre farklı desenlerde ağ haline dönüştüren firma, ürettiği tüm ürünlerin tasarım ve patentini de elinde bulunduruyor.

Aynı kalitede olmasına rağmen Alman rakibine göre, çelik ağın metrekaresini neredeyse yarı fiyatına mal eden firma, günde 50 metrekare üretim yapıyor.

Türkiye'de birçok projede ürünün uygulamasını yapan firma, Kuveyt, Cezayir, Fas, İspanya, Yunanistan ve Rusya'dan gelen teklifler üzerindeki proje çalışmalarının olumlu sonuçlanması halinde ihracata da başlamayı hedefliyor.

Firma sahibi makine mühendisi Mehmet Avcı, daha önce çevre güvenliği için çit üretimi yaptıklarını, 10 yıl önce İtalyan birinin tavsiyesi üzerine çelik ağ üretimine başladığını söyledi.

Avcı, 7 yıldır üretimini yaptıkları çelik ağların, mimariden iş güvenliğine kadar geniş bir kullanım alanı bulunduğunu belirterek, ''Yapısından dolayı her yere uyum sağlıyor. Üretimde boyut sorunu yok. İstediğimiz boyutlarda üretebiliyoruz. 1 metreden 100 metreye kadar tek parça üretimi yapılabiliyor. Ömrü bakımından uzun ömürlü, yani sök tak özelliği var. Diğer ürünlerde bu imkanı yok.'' diye konuştu.

Avcı, ürettikleri ürünün silahlı kuvvetlerde de kullanılmasını arzu ettiklerini, güçlü ve streç özelliğinden dolayı roketli saldırılara karşı koruyucu olabileceğini anlattı.

KAYNAK: AA