Bir dönemin deviydi, şimdi icradan satılıyor

BİR dönem Türkiye’nin en büyük sanayi tesislerinden biri olan ÇBS Boya’nın fabrikası icradan satışa konuldu.

Bir dönemin deviydi, şimdi icradan satılıyor
Bir dönemin deviydi, şimdi icradan satılıyor
GİRİŞ 25.05.2017 11:08 GÜNCELLEME 25.05.2017 11:08
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bir dönemin en köklü sanayi kuruluşları arasında yer alan ÇBS Oto Boyaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Gebze Çayırova Mahallesi Tahtaköprü Mevkii'nde yer alan fabrikası Gebze 2. İcra Dairesi tarafından satışa çıkıyor. 55 dönüm alanda yer alan ve 4 parselden oluşan fabrikanın toplam bedeli 138 milyon 33 bin 363 TL olarak belirlendi.  

Yeni ihale 19 Haziran 2017 tarihinde saat 14.30 ile 14.35 arasında açık artırma sureti ile gerçekleştirilecek. Bu ihalede de teklif gelmezse 17 Temmuz 2017 tarihinde Müzayede Salonu'nda ihale yenilenecek.

SANAYİ DEVLERİ LİSTESİNDEYDİ

Türkiye’nin en eski sanayi kuruluşları arasındaki ÇBS Boya'nın temeli 1930'lu yıllara dayanıyor. Çavuşoğlu Ailesi tarafından Alibeyköy’de 8 metrekarelik bir dükkanda 1953’te kurulan ÇBS Boya, İstanbul Sanayi Odası’nın 1968’deki ilk ‘En Büyük 100 Sanayi Kuruluşu’ listesinde 49’uncu sırada yer aldı.

1989’da Gebze Çayırova’daki entegre tesislerine taşınan ÇBS, 1995’te halka açıldı. Bir dönem pazarın yüzde 25'ine hitap eden ÇBS Boya, 2001 krizinde darboğaza girmiş ve 6 yıl önce iflas kararını açıklamıştı.

5. KEZ İHALEYE ÇIKIYOR

Satışa konu fabrikanın ihalesi 5. kez gerçekleştirilecek. Çalışır durumdaki fabrika daha önce 26 Mayıs 2016 ve Haziran aylarında ihaleye çıkmış ancak teklif veren olmamıştı. Aralık 2016'daki ihale ise 16 Ocak 2017 tarihinde yenilenmişti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 15
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Öyle yada böyle. Dünyada ne olursa olsun yükselişe geçmesinki Allah onu alçaltmış olmasın... Sahih bir hadisi şerif... Buhari naklediyor.
    Cevapla
  • ahmet yalçınkaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafa yapısı farklı bir şirketti. İş görüşmesine gitmiştim. Bana niçin Arapça öğrendiğimi sormuşlardı. Edebiyata meraklıyım, ayrıca serbest piyasa ekonomisine geçtik, dil öğrenmeye de meraklıyım dediysem de anlatamadım. Niye İngilizce, Almanca, Fransızca öğrendin diye sormayıp ısrarla niye Arapça öğrendin diye tekrar tekrar sordular. Sonunda dayanamadım ve "tamam, istediğiniz cevabı vereceğim" diyerek devam ettim: "İslam için öğrendim, rahatladınız mı?" dedim ve tabii başvurumu geri çektim. Biraz da bu kafa yapısı sebep olmuştur belki bu duruma.
    Cevapla
  • kcey 6 yıl önce Şikayet Et
    beter olsunlar bu yazdıkların doğruysa
    Cevapla
  • davut... 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazik... ornek verirsek bir zamnlarin tek milli sermayesi Telekom ozellesmeden dolayi bataga gidiyor ama kimse bundan bahsetmiyor.....
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    sen gerçektekten telokomun batağa gittiğinden eminmisin? bilşeybildiğini sanmıyorum. özelleştirme ile Türkiye'nin en güçlü şirketlerinden biri oldu telekom. ayrıca avea'nın tüm hissesini satın alarak milli sermayeye kattı. gerçekten bir şey biliyor musun?? yoksa chp ağzı mı yapıyorsun?
    Cevapla
  • sutcu 6 yıl önce Şikayet Et
    ihaleden satis borclarini karsilayabilirmi sanmam.....
    Cevapla
  • CEMAL KARACİĞER 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu ülkede de fabrikalar iş yerleri uzun süre ayak ta kalamaz ?Bir yerlerde çok büyük bi sıkın ta var amma ....sebebi mutlak var DIR .Amma buradan yazılmıyor ki hani kul diyorum ,hani HAK diyorum ....
    Cevapla
  • iskilipli 6 yıl önce Şikayet Et
    babalarının kurmuş oldukları işyerlerine sahip çıkamayan evlatlar ve mal kavgaları vs.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle