Turkcell'de beklenen karar geldi

Turkcell Genel Kurulu`nda 3 milyar liralık temettü dağıtılması kararlaştırıldı.

Turkcell'de beklenen karar geldi
Turkcell'de beklenen karar geldi
GİRİŞ 25.05.2017 13:26 GÜNCELLEME 25.05.2017 13:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Turkcell'de beklenen temettü kararı geldi. Yatırımcılara 3 milyar temettü dağıtılması kararlaştırılırken, temettü 3 taksit halinde dağıtılacak.

Turkcell'de temettü dağıtımı 15 Haziran, 15 Eylül ve 15 Aralık'ta yapılacak.

BloombergHT'ye konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Genel Kurul'dan çıkan kararı değerlendirdi:

"Alkışlarla kapanan bir Genel Kurul yaşadık. Bugün hissedarlarımızdan gelen öneriyi onlara oylatarak 3 milyar liralık bir temettü dağıtım kararı aldık. Bence bu Turkcell'in hissedarlarıyla ilişkilerinin normalleşme süreci . 3 milyar liralık temettü, Turkcell'in 2010'dan bugüne kadar elde ettiği net kârın yüzde 54'üne denk düşüyor. Bizim temettü politikamız, net kârın yüzde 50'den az olmamak kaydıyla temettü dağıtmak yolundadır. Dolayısıyla biz 2015'te 4 milyar, yeni aldığımız kararla da 3 milyar liralık, toplamda 7 milyar liralık temettü dağıttık. Bir şirketin büyümesi, kâr etmesi ve kârını hissedarlarıyla paylaşması kadar sağlıklı bir şey yok."

Terzioğlu, temettü dağıtımının kaynağının ne olacağının yönündeki soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Biz 1 milyar 791 milyon lira gibi bir öneride bulunmuştuk. Bu aslında bir alt bant önerisiydi. Hissedarlarımız , aslında imkânımız dahilinde olan 3 milyar liralık bir üst banttan bir öneride bulundular. Bizim kendimize koyduğumuz metrikler içerisinde bu ödemeleri yapabilecek güçteyiz."

YORUMLAR 2
  • İHBAR.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Mobil internet kapalı olduğu halde her yüklemede en az 5tl sözde mobil internet kullanım bedeli kesiyor. Şikayetlere cevap vermiyor. Sebebini belirtmiyor. Bu yolla her ay yüzmilyonlarca lira haksız kazanç elde eden Turkcell'e gerekli cezayı kesmesi ve bu soygunu durdurması için ilgili mercilere buradan ihbar ediyorum..
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    buradan ihbar olmaz mahkemeye git
    Cevapla