Vefa Holding'ten TÜYAP'a çıkarma!

Yapı malzeme sektöründe Ekobord Flat’in yıldızı parlıyor. Vefa Holding’in Fibercement markası Ekobord, geçen yıl geliştirdiği Ekobord Flat ile sektörde dikkatleri üzerine çekiyor.

Vefa Holding'ten TÜYAP'a çıkarma!
Vefa Holding'ten TÜYAP'a çıkarma!
GİRİŞ 24.05.2017 12:18 GÜNCELLEME 24.05.2017 12:18

Fibercement yeni nesil levhalar üreten Ekobord, 23-27 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 40. Yapı Fuarına katılıyor.

Geçen yıl geliştirdiği ve fuarda tanıttığı Ekobord Flat ürünü ile sektörde fark yaratan Ekobord, bu yıl da fuarda ürün ile ilgili yenilikleri sektör profesyonelleri ile paylaşıyor. Fuarda Ekobord Flat ile tasarlanan cephe uygulamasını da sergileyen şirket, doğal, boyalı ve desenli seçenekleri ile göz doldurdu.

İnsan ve doğaya tamamıyla dost, montajı kolay, yüksek mukavemete sahip, estetik ve farklı çeşitlerde yeni nesil fibercement levhalar ürettiklerini belirten Ekobord Genel Müdürü Ali İhsan Sağlamkaya, geçen yıl geliştirdikleri Ekobord Flat’in sektörde aranan bir ürün haline geldiğini söyledi.  Ekobord Flat’in cephe sistemleri için çok daha uzun ömürlü ve daha ekonomik bir ürün olduğunu vurgulayan Sağlamkaya,  “Ekobord olarak dış cepheler için ürettiğimiz ahşap, taş, çizgi ve sıva desenli fibercement levhalarımız ile sektörde zaten iddialı bir konumdaydık. Düz yüzeyli Ekobord Flat ile cephe sistemleri için çok önemli bir alternatif ortaya koymuş olduk” dedi.

Modern mimaride düz yüzeyli cephe tasarımları moda

Günümüzde modern mimaride düz yüzeyli malzemelerinin cephe tasarımlarında moda olduğuna işaret eden Ali İhsan Sağlamkaya, bu nedenle Ekobord Flat’in tercih edilirliğinin giderek arttığını söyledi. Ekobord Flat ile cephelerde sade ve şık bir görünümün sağlandığını ifade eden Sağlamkaya, Ekobord Flat’in kalite, dayanıklılık ve yanmazlık özellikleriyle de farkını ortaya koyduğunu vurguladı.

Öte yandan desenli ürünlerinin de cephe sistemlerinde tercih edildiğine dikkat çeken Ali İhsan Sağlamaya, “Ahşap desenimiz bireysel villa yapılarında çok beğenilmektedir. Aynı zamanda boyalı ürünlerimizi Avrupa’ya da ihraç ediyoruz” dedi.

Fibercement kullanımı artıyor

Türkiye’de Fibercement’in kullanımı ile ilgili bilgi de veren Ali İhsan Sağlamkaya, “Türkiye’deki ısı izolasyonu ve giydirme cephe sistemlerinin gelişmesi ile birlikte Fibercement, dünyada olduğu gibi cephe sektöründe de kullanılmaya başlamıştır. Artık binalardaki görselliğin önem kazanmaya başladığı günümüzde tekil inşa edilen yapılardan, kamu binalarına, ofislerden plazalara kadar birçok yerde cephe malzemesi olarak kullanılmaktadır” dedi.

Türkiye’nin inşaat alanındaki her ihracat noktasının doğal olarak Fibercement sektörü için de bir Pazar haline geldiğini söyleyen Sağlamkaya, bu yıl Fibercement ürününün katma değerli olduğu  cephe sektöründen daha fazla pay almasının da hedeflendiğini vurguladı. Sağlamkaya, Ekobord olarak Fibercement’in Türkiye’deki kullanımını Avrupa’da olduğu gibi daha katma değerli bir konuma getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.