Global Liman Londra Borsası'nda halka arz edildi

İngiltere’de kurulu Global Ports Holding Plc hisseleri, Londra Borsasında bugünden itibaren işlem görmeye başladı.

Global Liman Londra Borsası'nda halka arz edildi
Global Liman Londra Borsası'nda halka arz edildi
GİRİŞ 12.05.2017 17:21 GÜNCELLEME 12.05.2017 17:21

Global Liman'ın hisse senetleri bugün itibarıyla Londra Borsasında işlem görmeye başladı.

Global Yatırım Holding tarafından yapılan açıklamaya göre Global Liman İşletmeleri AŞ’yi bünyesinde barındıran Global Ports Holding Plc, Londra’daki halka arzını gerçekleştirdi.

İngiltere’de kurulu Global Ports Holding Plc hisselerinin, Londra Borsasında bugünden itibaren işlem görmeye başladığı belirtilen açıklamada, arzın toplam büyüklüğünün 177,6 milyon İngiliz sterlini (230 milyon dolar) olduğu, hisselerin yüzde 10,8’inin İngiltere’de yerleşik 3 bin 935 bireysel yatırımcıya, yüzde 89,2’sinin ise 55 kurumsal yatırımcıya tahsis edildiği belirtildi.

Londra Borsasında gerçekleştirilen halka arz ile ilgili açıklamalar yapan Global Ports Holding Genel Müdürü Emre Sayın, “Güçlü yatırımcıların teklifimize olan ilgisinden memnunuz. İyi çeşitlendirilmiş, benzersiz iş modelimiz ve mükemmel büyüme fırsatlarımız, tanınmış durumda ve şimdi halka arz döneminde oluşturduğumuz stratejimizi sunmak için sabırsızlanıyoruz.

Dünyadaki tek bağımsız kruvaziyer liman işletmecisi olarak ilk hamle avantajımızı temel alan Avrupa, Karayipler ve Asya'daki liman operasyonlarımızın kapsamını genişletmeye odaklandık. Bu dönem bizim için çok heyecan verici ve kamuya açık bir şirket olarak yeni hayatımızı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Global Ports Holding Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ise, vizyonlarını paylaşan yeni hissedarları ile daha da büyüdüklerini kaydederek, Borsada işlem gören bir şirket olarak gelişimlerinin bir sonraki aşamasını büyük bir inançla beklediklerini dile getirdi.