İSPARK Arama Kurtarma Timi Kurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.

İSPARK Arama Kurtarma Timi Kurdu
İSPARK Arama Kurtarma Timi Kurdu
GİRİŞ 11.05.2017 14:49 GÜNCELLEME 11.05.2017 14:49

Sosyal sorumluluk projeleri ile kente değer katan İSPARK, afet ve acil durumlara karşı toplumsal direncin ve bilincin artırılması amacıyla İstanbul’un her iki yakasında da faaliyet gösterecek nitelikli “Arama Kurtarma” ekipleri oluşturuyor.

Arama Kurtarma Ekibi, İSPARK Akademi öncülüğünde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen “Uygulamalı Temel Arama Kurtarma” eğitimlerini tamamlayarak afet ve acil durumlara karşı müdahaleye hazır hale geliyor.

Arama kurtarma ve müdahale yöntemleri, enkaz alanında çalışma usulleri, teçhizat ve ekip yapısı, ilkyardım, yaralı taşıma usulleri, yangın söndürme teknikleri ve Dünya’daki afet yönetim örnekleri konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler alan İSPARK personeli daha sonra yangın, su altı, kimyasal ve yer altı kurtarma alanlarında uzmanlaşarak bölümlere ayrılıyor.

Sürdürülebilir sosyal ve çevresel projeler ile İstanbul’a değer katmak istediklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut,  “ Yaşantımızın ve şehrimizin bir gerçeği olan doğal afetlere karşı hazırlıklı olabilmek amacıyla İSPARK bünyesinde Arama Kurtarma Timi oluşturmaya karar verdik. AFAD ve İSPARK Akademi işbirliğiyle bu projeyi faaliyete geçiriyoruz. Temennimiz bu ekibe hiçbir aman iş düşmesin. ” dedi.