Aras Kargo'ya yönetici kayyum heyeti atandı

Aras Kargo’ya mahkeme tarafından 5 Mayıs 2017 tarihinde yönetici kayyum heyeti atandı.

Aras Kargo'ya yönetici kayyum heyeti atandı
Aras Kargo'ya yönetici kayyum heyeti atandı
GİRİŞ 09.05.2017 15:39 GÜNCELLEME 09.05.2017 16:31
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Aras Kargo Anonim Şirketi`nin %48,13 hissesine sahip A grubu hissedarları, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Barış Baran Aras ve Meral Aras`ın İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptığı başvuru neticesinde Aras Kargo’ya mahkeme tarafından 5 Mayıs 2017 tarihinde yönetici kayyum heyeti atandı.

Aras Kargo Anonim Şirketi'nin %48,13 hissesine sahip A grubu hissedarları, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Barış Baran Aras ve Meral Aras'ın İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptığı başvuru neticesinde Aras Kargo’ya mahkeme tarafından 5 Mayıs 2017 tarihinde yönetici kayyum heyeti atandı. Yönetici kayyum heyetinde Mehmet YORULMAZER, Yasin DOĞAN, Uğur GÜRSOY, Ercan GÜR ve Yurdakul TUNÇER bulunuyor.

İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından daha önce şirkete temsilci kayyum olarak atanan İleri AKINCI’nın sınırlı yetkilere sahip olmasından, mahkeme tarafından temsilci kayyuma verilen geçici yönetim yetkilerinin kaldırılmasından ve şirketin hali hazırda bir Yönetim Kurulu olmamasından dolayı şirketin A grubu hissedarları Meral ARAS ve Barış Baran Aras'ın İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesine yaptığı başvuru sonucunda Mahkeme  şirketin organsız olduğu ve acilen “Yönetim Kayyumı” atanması gerektiği kararı alarak şirkete 5 kişilik Yönetici Kayyum ataması yapıp kayyumların en az ikisinin müşterek imzası ile şirketi temsile yetkili olmalarına karar verdi. Böylece şirketin etkin bir şekilde çalışmasının önündeki engeller de kalkmış oldu.

5 Mayıs 2017 tarihinde yapılan duruşmaya feri Müdahil olarak katılan şirketin %25 hissesine sahip B grubu hissedarı Post 206 GMBH (Austrian Post) vekilleri de kayyum atanması talebine destek verince şirketin toplam %73,13 ünün desteği ile süreç hızlanmış oldu ve mahkeme Yönetici Kayyum ataması yaptı.

Yaptığı başvuru neticesinde atanan kayyum nedeniyle bir açıklama yapan Barış Baran Aras, uzun süredir devam eden hissedarlar arası sürecin sağlıklı ve verimli şekilde yönetilmesi konusunda yeni kayyum heyetinin olumlu yönde adımlar atacağına yürekten inandığını ifade etti. Aras Kargo’nun bir an once uzlaşma zemininde hızlı büyümeye ve yeni yatırımlara odaklanması gerektiğine vurgu yapan Baran Aras, kargo sektörünün en değerli markası olan Aras Kargo’nun pozitif bir ortamda tüm hedeflerine rahatlıkla ulaşabileceğini belirtti.

Aras Kargo A.Ş , 19 bölge müdürlüğü, 28 transfer merkezi, 825 şubesi, 3 bin 320 araçlık filosu ve 12 bin çalışanıyla her ay 12 milyon müşteriye hizmet götürüyor. Aras Kargo’ya 2013 yılında yüzde 25 hisseyle ortak olan Austrian Post, şirketteki payını yüzde 75’e yükseltmek için 2016 yılında süreç başlatmış, süreç Cenevre Uluslararası Tahkimine taşınmıştı.

Bilindiği gibi geçtiğimiz Şubat ayında ticari kayyum atanmış ancak yönetimsel anlamda ve hissedarlar arası süreç konusunda bir katkı sağlanamamıştı. 

YORUMLAR 31
  • Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlara bak her sakallıyı dedeleri sanıyorlar, anlamadan dinlemeden yorum yapmayın
    Cevapla
  • isa kubat 6 yıl önce Şikayet Et
    asıl yurtiçi kargoya atayın orda daha çok fetöcü var
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar hicbir kargomu evime getirmedi. Hiç gelmediği halde evde bulamadık diyorlar. En kötü hizmeti veren firma bence.
    Cevapla
  • Alp 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynı durumu bende yaşadım.Kargo firmasıyla Aynı mahallede olduğum halde adres te bulunulamadı diye geri yollamışlar.Çalışanlar firmayza zıt gibi.
    Cevapla
  • dogrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kargo sirketi icin hic iyi seyler duymadim.
    Cevapla
  • OĞUZHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetöye yormadan önce haberi okuyun :) Haberi okumadan yorum yazanlar için özet: Hisse anlaşmazlığı ve yönetim organı eksikliği nedeni ile kayyım atanmış. Sizin bahsettiğiniz sürat kargodur...
    Cevapla
  • aygun 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen herşeyi fetöye yorumlamamak lazım
    Cevapla
  • Tufanoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katılıyorum size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle