Dev fabrikayı açtı, yeni yatırım yolda

350 milyon euro yatırımla Konya’ya fabrika yatırımı yapan Unilever’in Dünya Başkanı Paul Polman, Türkiye’nin kendileri açısından çok önemli konumda olduğunu söyledi.

Dev fabrikayı açtı, yeni yatırım yolda
Dev fabrikayı açtı, yeni yatırım yolda
GİRİŞ 08.05.2017 10:48 GÜNCELLEME 08.05.2017 10:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

"Türkiye’de olmamak aptallık olurdu" diyen Polman, “Eminim işimiz büyüdükçe ve kapasitemiz talebi karşılamakta zorlanmaya başladığında birkaç yıl sonra ‘Türkiye’de bir fabrika daha inşa etmeli miyiz?’ diye tartışmaya başlayacağız" dedi.

Türkiye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, seçim süreci ve jeopolitik sorunlar nedeniyle Türkiye planlarının değişip değişmediğine ilişkin soruyu Polman şöyle cevapladı:

“Türkiye, dünyanın herhangi bir ülkesinde olabileceği gibi, zor dönemler geçirebilir. Son yıllardaki olumsuzluklar hepimizin malumu. Türkiye yakın geçmişinde yeterince politika konuştu, siyasete odaklandı. bugün gelinen noktada artık Türkiye’nin odağının ekonomi olması ve burada alınacak önlemlere yoğunlaşması gerektiğine ve bunun Türkiye’nin çıkarına olacağına inanıyorum. Ne olursa olsun Unilever için Türkiye’de olmamak aptallık olurdu. Türkiye bizim için çok önemli konumda. Biz, tüm stratejilerimizi uzun vadeli yaparız ve hiçbir planımıza kısa vadeli olarak bakmayız. Türkiye’de ticari faaliyetlerimiz 100 yıldan bu yana sürüyor. Dolayısıyla Türkiye’ye bakış açımız da kısa vadeli olamaz.”

EKONOMİ ÇOK GÜÇLÜ

Polman, “Eminim işimiz büyüdükçe ve kapasitemiz talebi karşılamakta zorlanmaya başladığında birkaç yıl sonra ‘Türkiye’de bir fabrika daha inşa etmeli miyiz?’ diye tartışmaya başlayacağız. Türkiye’ye bir önceki işimde 2000 yılında geldiğimde, büyük bir ekonomik kriz yaşıyordunuz. Krizden çıkmayı başardınız” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 7
  • H. YLZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Gıda ürünlerine çok dikkat edilsin. sanayii ürünlleri gelsin.
    Cevapla
  • Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    KONYA,Tümosan da ağır savunma sanayi ürünleri üretilmeli, ihracata yönelik ağır savunma ve silah sanayi, nükleer sanayi yedek parça ve ürünleri, otomobil üretimi ve yedek parça üretimi, rüzgar ve güneş yenilenebilir enerjinin her türlü üretimi ve yedek parçaları üretimi, teknolojik üretimi, bilimsel tarım ürünleri ile ülkemizin ekonomik açıdan lokomotif şehri olmasını ülke yöneticilerimizden talep ediyoruz...
    Cevapla
  • dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu firmanın ürünlerine dikkat etmek lazım.Müslümanların kanını emiyorlar,ondan sonra hastalıklar kol geziyor.müslümanların nesillerinin çoğalmasını istemiyorlar ve her doğan bunlar için potansiyel hasta oluyor.
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben almıyorum Unilever. Özellikle almıyorum.
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı. ürettikleri bu ülkede üretilemeyecek ürünler(!). Türkiye gibi hazır tüketim ülkesi olduktan sonra daha çok gelen olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle