Yemeksepeti’nin başarı öyküsü ders oldu

Yemeksepeti’nin başarı hikayesi, yönetim bilimleri alanında dünyanın önde gelen üniversitelerinden Harvard Business School’da (HBS) ders olarak işlenmeye başladı.

Yemeksepeti’nin başarı öyküsü ders oldu
Yemeksepeti’nin başarı öyküsü ders oldu
GİRİŞ 25.04.2017 12:40 GÜNCELLEME 25.04.2017 12:40

“Growing and Expanding the Business Model Through Data – Veri Sayesinde İş Modelini Büyütme ve Geliştirme” isimli çalışma kapsamında, Yemeksepeti’nin iş modeli analiz edildi. Şirketin kaynaklarını yenilikçi ve yaratıcı şekilde kullanmasına imkan sunan özgün metotlarına ve bu sayede büyümesini nasıl sürdürülebilir kıldığına yönelik detaylara yer verildi.

Böylece Türkiye’den çıkan bir internet şirketi ilk kez, yaratıcı uygulamaları ve yenilikçi metotlarıyla ses getiren markaların hikayelerinin öğrencilerle paylaşıldığı HBS’un örnek vakaları arasında yer almış oldu.

HBS Profesörü William Kerr tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Yemeksepeti Kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın dahil olmak üzere şirket çalışanlarıyla 4 ay süren görüşmeler yapıldı. 

Çalışmada, Türkiye’de henüz internetin yaygın şekilde kullanılmadığı ve girişimcilik ekosisteminin oluşmadığı yıllarda bir internet girişimi olarak yola çıkan Yemeksepeti’nin süreç içerisinde geliştirdiği özgün iş modeli incelendi. 

Bu doğrultuda kullanıcı memnuniyeti odaklı yaklaşımı, mobil entegrasyon süreçleri, yatırım kararları, ürün geliştirme, marka işbirlikleri ve pazarlama çalışmalarında veri tabanlarının kullanımı gibi konulara vurgu yapıldı.