Bomba iddia! Japon devi Türk firmanın olabilir

Toshiba, TV işini satmak istiyor. Japon medyası ise, Toshiba'nın TV işi ile ilgilenenler arasında bir Türk firmayı da gösterdi.

Bomba iddia! Japon devi Türk firmanın olabilir
Bomba iddia! Japon devi Türk firmanın olabilir
GİRİŞ 09.04.2017 15:57 GÜNCELLEME 09.04.2017 16:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda zor günler geçiren Toshiba, kayıplarını azaltabilmek için bazı iş kollarını satıyor. Toshiba'nın finansal sıkıntılarının, nükleer güç birimi Westinghouse'un iflas erteleme başvurusunda bulunmasının ardından daha da derinleşebileceği belirtiliyor.

Gazetenin haberine göre Toshiba'nın TV biriminin satışı ile ilgili konuşulan rakam 'birkaç yüz milyon dolar'. Alıcıların da yakın bir zamanda teklif vermesi bekleniyor.

Nikkei Asian Review'un Toshiba'ya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, bazı yabancı alıcılar satışa ilgi gösteriyor. Potansiyel alıcılar arasında Türk firması Vestel'in yanı sıra bazı Çinli firmalar da bulunuyor.

TOSHİBA'NIN ÜRÜNLERİNİ ÜRETİYOR

Vestel'in halihazırda Toshiba ile imzalanmış bir lisans anlaşması bulunuyor. Eylül 2016'da imzalanan anlaşmaya göre, Vestel Toshiba markası lisansı altında televizyon üretimi, satışı, pazarlaması ve dağıtımını yapacak. İmzalanan marka lisans anlaşması ile Toshiba markalı televizyonların Avrupa'daki pazar payının orta vadede yüzde 5'in üzerine çıkarılması ve Vestel'in Avrupa televizyon pazarındaki rekabet gücünün ve markalı satışlarının artırılması hedefleniyor.

Habertürk

YORUMLAR 15
  • Ugur 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet tıpkı ABD nin Apple a yaptığı gibi Almanya'nın bosh a yaptığı gibi vestel e her türlü desteği vermesi gerekir milli marka yapalım
    Cevapla
  • ekrem 6 yıl önce Şikayet Et
    Tv ve telefonum vestel 15 temmuz dan sonra yabancı ya para kaptırmıycam aldığım ürünlerden memnunum vestele başarılar diliyorum.
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Ki muhtemeldir çünkü Toshiba ile aralarında zaten işbirliği var
    Cevapla
  • Ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    marifet almak değil kalite çıtasını koruyabilmek.vestel üretimi jvc tv görmüştüm avmde, bir bakışta japon jvc ile alakasının olmadığını fark etmiştim.toshiba da aynı olacaksa almasın daha iyi.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Boyle haberler insana mutluluk veriyor insallah vestel alir toshiba yi hali hazirda dunya markasi cok rahat ilerler nazif bey. Ulkemizin daha cok global atak yapmasini bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle