10'uncu tesis Isparta'da!

Türkiye’ye 10 yılda 1 milyar dolarlık yatırım yapan Coca-Cola İçecek, Isparta’da yeni bir şişeleme fabrikası kuruyor.

10'uncu tesis Isparta'da!
10'uncu tesis Isparta'da!
GİRİŞ 30.03.2017 09:23 GÜNCELLEME 30.03.2017 09:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye’deki 10’uncu fabrikalarını kurduklarını belirten CEO Burak Başarır, “Isparta’ya 110 milyon liralık yatırımla geldik, 300 kişilik istihdam yaratacağız” dedi.

Isparta’da 110 milyon TL yatırımla hizmete açılacak olan yeni fabrika, Coca - Cola İçecek’in Türkiye’deki 10’uncu fabrikası olacak. Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, “Ülkemize olan inancımız tam. Büyümeye ve Türkiye’ye yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu; Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan’da toplam 10 ülkede, 24 fabrika ve 10 bin çalışanıyla faaliyet gösteren bölgesel bir Türk şirketi olan Coca-Cola İçecek (CCI), Türkiye’deki 10’uncu fabrikasını Isparta’da açıyor.

‘ZORDA GÜÇLENDİK’

Açılış öncesi Isparta’daki fabrikada açıklamalarda bulunan Burak Başarır, “1964 yılından bu yana Türkiye ile beraber büyüyoruz. Bölgesel olarak içinde bulunduğumuz zorlu şartlara rağmen faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalara inanıyor, ana hissedarımız Anadolu Grubu ile yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi. Zor zamanlarda güçlenerek çıkmayı başardıklarını belirten Başarır şunları söyledi:  “Dünyanın hacim açısından en büyük beşinci, nüfus açısından en büyük ikinci şişeleyici şirketiyiz. Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Ortadoğu bölgesinde uzun yıllardır üretim yapıyoruz. Bu süreçte, birçok ekonomik dalgalanma yaşadık. Her bölgede ve her ülkede zaman zaman ekonomik krizlerle karşı karşıya kalıyoruz.

Önemli olan, kriz dönemlerinde doğru hareket edebilmektir. Biz Coca-Cola İçecek olarak; deneyim ve birikimimizle zor zamanlardan güçlenerek çıkmayı başardık. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın içinde bulunduğu değişken şartlar altında ülkemize olan inancımızla büyümeye devam ediyoruz.”

Türkiye’ye son 10 yılda yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yaptıklarını açıklayan Başarır şöyle devam etti: “81 ilde 300’den fazla bayimiz ve 10 bin kişilik satış ordumuz var. Son 10 yılda Türkiye’deki satış hacmimizi 2 katına çıkardık. Isparta’da 110 milyon TL’lik yatırım ile açacağımız fabrika Türkiye’deki 10’uncu fabrikamız olacak. Aynı zamanda, ülkedeki tüm fabrikalarımız arasında en ileri teknolojiyle donatılmış üretim hatlarına sahip. Fabrika 220 milyon litre üretim kapasitesi ve 300 kişilik doğrudan ve dolaylı istihdam etkisi yaratacak.”

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 2
  • Meczup 6 yıl önce Şikayet Et
    Coca Cola alıp ülkemize ihanet etmeyin. Hem de büyük zararı var. Hem maddi hem manevi...
    Cevapla
  • Bu da iş m 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanırsın ki tüm çalışanlara maaş dağıtıyor, sanırsın tüm üretimi Türkiye'de yapıyor.
    Cevapla