Türkiye'ye 'hava savaşı' açtılar ama...

ABD ve İngiltere'nin uçaklar için uyguladığı skandal yasak Türkiye'ye karşı hamle olarak yorumlandı. Ancak yerli şirketler, söz konusu hamleyi yeni hizmetlerle aşmayı hedefliyor.

Türkiye'ye 'hava savaşı' açtılar ama...
Türkiye'ye 'hava savaşı' açtılar ama...
GİRİŞ 29.03.2017 12:10 GÜNCELLEME 29.03.2017 15:04

ABD ve İngiltere'nin uyguladığı kabin içi elektronik eşya yasağı havayolu firmalarını yeni hizmetlere yöneltti.

THY ve Atlas Global'in ardından Pegasus da, söz konusu yasağa karşı 'ücretsiz internet uygulamasına geçiyor.

Pegasus Üst Yöneticisi Mehmet Nane, "Uçak içinde internet vermek üzere çalışmalar başlattık. Zor, oyunu bozarmış. Belki bu sayede biz de böyle bir yeni servis sunmaya başlayacağız" dedi.

'REKABET EDEMİYORLAR'

Nane, cep telefonları dışındaki elektronik cihazların uçak kabininde taşınmasını yasaklama yönündeki karara farklı açılardan bakılabileceğini söyledi.

Düz mantıkla bakıldığında bu yasakların iki boyutu olabileceğine işaret eden Nane, "Bu yasakları, iki şekilde yorumlayabiliriz; gerçekten burada bir tehdit var ve bu tehdide karşı, tehdit bertaraf edilene kadar önlem alınıyor. Diğer boyutta baktığımızda Türkiye'den çok güçlü markalar çıkmaya başladı, burada rekabet edemiyorlar, devlet eliyle bu rekabeti engellemeye yönelik bir girişim. Kalbim diyor ki böyle bir şey olamaz." ifadelerini kullandı.

THY VE ATLAS GLOBAL'DEN DE HAMLELER GELMİŞTİ

ABD ve İngiltere'ye uçak yasaklarına karşı THY ilk günden bu yana yeni hizmetlerle karşılık verirken, son olarak dün 31 Mart'tan itibaren Amerika uçuşlarında laptop ve tabletlerini teslim eden yolcularına uçak içinde ücretsiz wifi hizmeti vereceğini duyurdu.

Öte yandan Atlasglobal Havayolları da kısıtlamalı elektronik aletleri özel olarak İngiltere'ye taşıyor. İstanbul'dan Londra'nın Stansted Havalimanı'na tarifeli uçan Atlasglobal Havayolları, Atatürk Havalimanı'ndan teslim aldığı kısıtlamaya giren elektronik cihazları korunaklı özel çantalarda muhafaza ederek iniş sonrası yolculara teslim ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL