pladis'ten yeni hamle! Üç baş yapıt raflarda

90 yıllık tecrübesiyle premium çikolata segmentinin önemli oyuncularından biri olan Godiva’nın farklı formattaki yeni çikolataları market raflarında tüketicisiyle buluştu.

pladis'ten yeni hamle! Üç baş yapıt raflarda
pladis'ten yeni hamle! Üç baş yapıt raflarda
GİRİŞ 28.03.2017 12:28 GÜNCELLEME 28.03.2017 14:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

pladis’in de ilk dünya lansmanı olan Godiva’nın yeni market serisi, Türkiye ile birlikte Kuzey Amerika’daki market raflarında yerini aldı. Sırada Çin, Suudi Arabistan ve İngiltere var.

Önümüzdeki beş yılda pladis’in global satışlarının yüzde 7’si, Godiva’nın özel reçetelerine sadık kalınarak üretilen yeni serisinin satışından gelecek.

Yıldız Holding’in atıştırmalık ürünlerini 2016 yılında tek çatı altında toplayan pladis, ilk dünya lansmanını Godiva için İstanbul’da yaptı. pladis, dünyanın en önemli premium çikolata markalarından biri olan Godiva’nın mağazalarında en çok tercih edilen üç ürününü, marketlere taşıyarak daha geniş kitlelerle buluşturdu. Godiva’nın yeni serisi Türkiye’de 8000’i aşkın perakende noktasında raflara girdi.

Godiva’nın Yıldız Holding bünyesindeki ikinci büyük atılımı

Godiva’nın yeni market serisinin lansmanında konuşan pladis Türkiye Başkanı Mete Buyurgan, markanın Yıldız Holding çatısı altında ikinci büyük atılımını gerçekleştirdiğini vurguladı. Buyurgan, şunları söyledi:

 “Godiva 10 yılda Yıldız Holding’in vizyonu ile gerçek anlamda global bir marka oldu. Öncelikle Çin, Ortadoğu ve Pasifik bölgesinde yeni pazarlara girdik. Butik sayısını 400’den 750’ye çıkardık. Örneğin, Godiva’yı bünyemize kattığımızda Çin’de hiç butiğimiz yoktu. 2009’da Çin’de 2 butik açtık. Bugün bu sayı 107’e çıktı. Keza Orta Doğu pazarında 9 olan butik sayımızı 43’e ulaştırdık. Japonya hala büyüyor. Buradaki Godiva butik sayımız 112’den 282’ye çıktı. Bu büyüme ile cirosunu da ikiye katlayarak 500 milyon dolardan yaklaşık 1 milyar dolara taşıdık. Şimdi ikinci büyük atılımla Godiva’yı çok daha geniş ve yeni bir tüketici kitlesi ile buluşturmuş olacağız.”

Godiva’nın yeni market serisinin Türkiye ile eş zamanlı olarak Kuzey Amerika’da da satışa sunulduğunu ifade eden Buyurgan, önümüzdeki dönemde bu yeni serinin Suudi Arabistan, Çin ve İngiltere gibi pazarlarda da raflara gireceğini kaydetti.

Dünya atıştırmalık pazarı premium segmentte büyüyor

Dünyadaki atıştırmalık pazarının premium segmentte büyümeye devam ettiğine işaret eden Mete Buyurgan, “Atıştırmalık dediğimiz bisküvi, çikolata, kek, sakız ve şekerlemede toplam pazarın büyüklüğü 300 milyar dolar. Bu pazar içinde en büyük payı yüzde 34 ile çikolata alıyor. Pazarın büyüme dinamiklerine baktığımızda ortalama yüzde 4 gibi bir büyüme hızının olduğunu görüyoruz. Atıştırmalık pazarının coğrafi dağılımına baktığımızda Batı Avrupa’nın yüzde 27 ile en büyük paya sahip olduğunu görüyoruz. Ancak, büyük olmasına rağmen Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’da büyüme daha yavaş. Bu bölgelerde büyüyen tek kategori premium kategorisi. Asya Pasifik ve Orta Doğu gibi diğer coğrafyalarda ise, tüm segmentlerde büyüme yüzdeleri çift haneli.  Bu nedenle her pazara özel stratejiler geliştireceğiz. Batı Avrupa ve Kuzey Amerika gibi doymuş pazarlara premium ürünlerimizle giderken, hızlı büyüyen pazarlarda tüm segmentlerle olacağız” şeklinde konuştu.

pladis’in ilk global lansmanı

Godiva’nın yeni market serisinin aynı zamanda pladis’in de ilk global lansmanı olduğunu kaydeden Mete Buyurgan, “pladis olarak ana hedefimiz atıştırmalık alanında en hızlı büyüyen şirket olmaktı. Bu ana hedefe hizmet eden dört önemli alt hedefimiz daha var. Godiva, Ülker ve McVitie’s’i milyar pound cirolu markalar yapmak; İngiltere ve Türkiye’de liderliğimizi güçlendirmek, ana pazarlarımıza yenilerini eklemek ve müşterimizin olduğu her yerde olmak istiyoruz. Godiva’nın yeni market serisi bu hedefe ulaşmada önemli bir adım olacak” dedi.  

Türkiye önemli üretim merkezlerinden olacak

pladis Türkiye’nin Godiva’nın yeni market serisi için önemli üretim merkezlerinden biri olacağına işaret eden Buyurgan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“pladis Türkiye olarak Godiva’nın market için hazırlanan serisinin büyük bölümünün üretimini de üstleniyoruz. Bu bizim için büyük bir sorumluluk. Godiva’nın bu alandaki yeni stratejilerini gerçekleştirmek ve gelecek dönemde sizlere yeni sürprizler yapmak için Silivri’de 100 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Godiva’nın premium çikolatadaki tecrübesi ile pladis’in üretimdeki kabiliyetinin ve dağıtımdaki gücünün sinerjisi, yeni projelerimizin de habercisi olacak. Şu anda pladis Türkiye olarak gelirlerimizin yaklaşık beşte birini ihracattan karşılıyoruz. Yeni üretim fırsatları ile bu oranı daha da yukarıya çekmeyi hedefliyoruz.”

2021’de pladis’in gelirlerinin yüzde 7’si Godiva’nın market serisinden gelecek

2021 yılına gelindiğinde Godiva’nın toplam satışlarının yarısının yeni market serisinden geleceğine işaret eden Mete Buyurgan, bu serinin aynı zamanda pladis’in toplam çikolata satışlarının da yüzde 7’sini karşılayacağını ifade etti.

Godiva’nın üç başyapıtı 2016’da 27,5 milyon adet sattı

Godiva’nın yeni market serisinin yolculuğunu anlatan pladis Ortadoğu-Kuzey Afrika ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Başkan Yardımcısı Başak Karaca, Godiva’nın en sevilen üç başyapıt ürününü, Godiva kalitesinden ödün vermeden yepyeni bir tüketici kitlesi ile buluşturduklarını söyledi. Market kanalı için seçilen bu üç başyapıtın 2016 yılında 27,5 milyon adet sattığına işaret eden Karaca, “Godiva’nın orijinal Belçika reçetesi ile hazırlanan yeni market serisi ile tüketicilerimize erişilebilir lüksü vaad ediyoruz. Aslında günümüzde lüks kavramı da yaşanılan tecrübeler, keyifli anlar ile ölçülüyor. İnsana en uzun süre keyif veren ise yaşadığı deneyimler” diye konuştu.

Seçilen ürünlerin 4 ülkede farklı tüketici testlerinden geçirildiğini ve yaklaşık 50 bin saatlik bir mesai harcandığını kaydeden Karaca, sözlerine şöyle devam etti:

“Yeni oluşturduğumuz satış kanalıyla bugüne kadar Godiva ile tanışmayan genç ve dinamik bir kitleyi marka ile buluşturacağız. Öncelikle Türkiye’de henüz küçük olan erişilebilir lüks segmentini büyütmeyi hedefliyoruz. Bu segment şu anda toplam pazarın sadece yüzde 2’sini oluşturuyor. Tabii bu hamle aynı zamanda çikolata pazarındaki liderliğimizi de güçlendirecek.”

Lansmanı sanat eseriyle yapıldı

Godiva’nın yeni market serisinin lansmanı, genç sanatçı Ilgın Seymen’in ilginç market enstalasyonu ile yapıldı. Genç sanatçı, Godiva’dan ilham alarak tasarladığı sanat eserinde Godiva dışındaki tüm ürünleri beyaza boyadı. Seymen, sanat projesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Süpermarketler günlük hayat rutinimiz içinde ihtiyaç duyduğumuz, zamanımızın önemli bir kısmını geçirdiğimiz, böylece dünyaya bakışımızı ve algımızı önemli ölçüde etkileyen mekanlar olarak uzun süredir ilgimi çekmiş ve bana ilham vermiştir. “Ilgın Seymen for Godiva Masterpieces projesi”, Godiva’yı özneleştirerek diğerlerinden ayırmayı hedefler. Aşkın öznesi gibi, gözün başka bir şey görmediği, diğer her şeyin isimsizleştiği, yalnızca Godiva’nın parladığı bir ortam hayal ettim. Diğer her şeyin âdeta donmuş olduğu, sadece Godiva’nın parladığı bir ortam oluşturmak istedim. Hayatta mutluluğu ve aşkı tanımlayan yegâne ürün olan çikolatayı, Godiva'nın köklü tarih ve yenilikçi felsefesiyle buluşturan “Masterpieces” serisi, aynı bu enstelasyonda olduğu gibi marketteki diğer her şeyi görünmez kılacak.”

“Ilgın Seymen for Godiva Masterpieces” projesi, İstanbul 74’ün sanat galerisinde bir hafta boyunca 7’den 70’e herkese açık olacak. 

YORUMLAR 1
  • Mahalleli 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu Godiva'yı çok duyduk da hiç tadına bakamadık
    Cevapla