Ünlü giyim markası yüzde yüz yerli oluyor

Silk&Cashmere 5 yıl önce uluslararası fon Eastgate Capital Group'a sattığı paylarını geri alıyor.

Ünlü giyim markası yüzde yüz yerli oluyor
Ünlü giyim markası yüzde yüz yerli oluyor
GİRİŞ 24.03.2017 09:21 GÜNCELLEME 24.03.2017 09:25

Kaşmir ve ipek konusunda tanınan hazır giyim markası Silk&Cashmere 5 yıl önce uluslarası fon Eastgate Capital Group`a sattığı paylarını geri alıyor. Böylece Silk&Cashmere`in yüzde 100 hissesi tekrar Zamanpur Ailesi`nin kontrolü altına giriyor.

Rekabet Kurulu'nda öğle saatlerinde "Fabeks'in yüzde 25,64'ünü temsil eden paylarının Ayşen Zamanpur tarafından devralınması ve Fabeks'in tam kontrolünün Zamanpur Ailesine geçmesi işlemi" şeklinde bir duyuru yapıldı.

Söz konusu duyuru ile ilgili olarak bilgi veren Ayşen Zamanpur, 5 yıl önce Dubai'li Eastgate Capital Group'a yüzde 49.85 oranında hisse satışı yaparak ortak olduklarını hatırlattı. Habertürk'ten Eren Güler'in haberine göre ortaklığın 5 sene olarak öngörüldüğünü belirten Zamanpur, şunları söyledi:

"Biz yaklaşık 2.5 sene önce bir sermaye artırımına gitmiştik. Ortağımız o sermaye artırımına katılmadı. Dolayısıyla payları yüzde 25.64'e geriledi. Biz de şimdi o payları geri almak için Rekabet Kurulu'na başvurduk. Rekabet Kurulu'nun onay sürecinin ardından yeniden yüzde 100 Türk sermayesi ile yola devam edeceğiz"

Zamanpur, yabancı ortakları ile 5 sene boyunca güzel bir çalışma yaptıklarını ve sürenin dolması ile de dostça yollarını ayırdıklarını ifade etti.

Zamanpur, şirketin artık ikinci kuşağa emanet olduğunu ve onların da büyük bir heyecanla yola koyulduklarını dile getirdi.

'YOLUMUZA DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEĞİZ'

Öte yandan şirketin Yönetim Kurulu üyesi Ferhat Zamanpur da yaptıkları ortaklığın kendilerine büyük faydaları olduğunu ve markayı evrensel kriterler açısından değerlendirebildiklerini belirtti. Yabancı ortakla kendi yetkinliklerini çok daha iyi görebildiklerini kaydeden Zamanpur, "Yaşadığımız süreç hem heyecan verici, hem de çok verimli oldu. Bundan yolumuza daha da güçlü şekilde devam edeceğiz" dedi.

1992 yılında kurulan Silk&Cashmere'de sadece saf ipek, saf kaşmir ve onların karışımı ürünler satılıyor. Ürünler 26 ülkede 200 satış noktasında kendisine yer buluyor.

KAYNAK: HABERTÜRK