McDonalds'ın hesabından Trump'ı aşağıyan paylaşım

McDonald's Twitter hesabından ABD Başkanı Trump hakkında aşağılayıcı bir paylaşım yapıldı. Şirket, daha sonra bu konuyla ilgili açıklama yaptı.

McDonalds'ın hesabından Trump'ı aşağıyan paylaşım
McDonalds'ın hesabından Trump'ı aşağıyan paylaşım
GİRİŞ 17.03.2017 09:34 GÜNCELLEME 17.03.2017 09:36

McDonalds'ın Twitter hesabından, ABD Başkanı Donald Trump hakkında atılan tweet ortalığı karıştırdı.

McDonald's Twitter hesabı ABD Başkanı Donald Trump hakkında aşağılayıcı bir mesaj paylaştı. Mesajda Donald Trump ismi örtülü olarak kullanılmazken bizzat kişisel hesabına yönelik paylaşıldı. Firmadan yapılan açıklamada ise hesabın hack'lendiği bildirildi.

'OBAMA'YI GERİ İSTİYORUZ'

Mesajda Trump için 'iğrenç' benzetmesi yapılırken ellerinin küçük olmasıyla dalga geçildi ve "Obama'yı geri istiyoruz" dendi. Kısa sürede 600 kez paylaşılan mesaj bir süre McDonald hesabına sabitlendikten sonra, yarım saat geçmeden silindi.

McDonald's Trump içerikli mesajın ardından, hesap, markayla ilgili paylaşımlar yapmaya devam etti, fakat daha sonra yapılan açıklamada Twitter'dan hesaplarının tehlikede olduğuna dair bir bildirim aldığı bilgisini paylaştı ve sonrasında mesajı silerek hesabı güvenliğini sağladıklarını belirtti.

REKLAMLARDA OYNAMIŞTI

Beyaz Saray eski Basın Sözcüsü ve Eski Başkan Obama'nın kıdemli kampanya danışmanlığı görevlerinde bulunmuş olan Robert Gibbs'in Kurumsal İletişim Başkanlığı'nı yürüttüğü McDonald's siyasete pek fazla bulaşmamasıyla biliniyor.

Öte yandan Donald Trump da, McDonald's reklamlarında oynamıştı.

Hürriyet